En rutig snuttefilt

Det kan låta ytligt, men skulle jag vakna av att det brann så skulle jag rädda min bruna flanellskjorta. Jag skulle ju förmodligen ta på mig den för att ha något varmt och skönt på mig förstås, men jag skulle också välja den, för den är lite som en snuttefilt för mig.
Under de första månaderna på Stockholms Universitet när jag inte kände någon och tyckte att jag var värdelös jämfört med alla andra som redan gått folkis så kändes den som en trygg famn som sveptes om den. När jag kände mig ensam för att den människa jag älskade mest i hela världen hade övergivit mig för en annan stad, gömde den mig från omvärlden och gav mig ett eget litet universum där jag kunde låtsas att jag var stark.
När jag flyttade till Skara kunde jag lukta på tröjärmen och fortfarande känna doften av skogen utanför mammas och pappas hus. Jag hade den där rutiga flanellskjortan på mig och då visste jag fortfarande vem jag var. Den gav mig värme och trygghet under vintern när jag bara ville glömma bort allt i världen runtom mig och den andra vintern när jag för första gången på länge hade någon som helst tilltro till framtiden.
Just nu går jag runt i ett ekande tomt hus med den där flanellskjortan på mig. Den är sådär lagom lång i ärmarna att man kan gömma händerna i dem ochså där underbart stor att man kan sno den om hela sig om man sitter med benen framför sig. Jag går runt i min snuttefilt och lyssnar på tystnaden. Fast det blir aldrig riktigt tyst, det kommer det aldrig bli igen. Jag sörjde den länge - tystnaden som jag aldrig mer skulle få lyssna på igen. Skjortan fanns inte med då, sist jag lyssnade på tystnaden. Förmodligen var den inte ens ett tyg. Kanske var den bara bomullsplantor som väntade på att skördas eller inte ens det. Jag minns inte längre hur det lät med total tystnad, men jag vill minnas att det var fint, att jag kände mig trygg med tystnaden.

Ljuva september

Allt jag behöver för att må bra är en stor kram o en puss på pannan. Att få flera är ju bara bonus.

Hattifnatt

Sitter här med min tekopp som spetsats med lite ingefära, jag har verkligen inte lust att bli sjuk just nu. Imorgon ska jag ha på mig min fina slokhatt som jag köpte när jag var inne i Täby med de fina flickorna Linda, Jessica och Marie idag. Dessutom slank en härligt rostorange stickad oversize-tröja med mig hem, men den får vänta till senare i veckan för invigning.
Ska försöka ta en bild med hatten imorrn.

Turister och gladiatorer

Det är dags att jag erkänner; Jag är totalt beroende av 6ans serie Spartacus: Blood and Sand. Det började med att jag fastnade i våras för säsong två (som är en prequal) Spartacus: Gods of the Arena. Under sommaren har TV6 sänt första säsongen i repris och jag kan helt enkelt inte slita mig. Det är så sjukt bra!

Btw såg jag filmen The Tourist med Johnny Depp o Angelina Jolie häromdagen. Även den var riktigt bra. Ärligt talat var vyerna över Venedig så fina att jag inte kände att filmen behövde vara så bra, men när den dessutom var det (o fantastiskt skådespel av Mr Depp) så kan man ju bara njuta.
Två rekommendationer på en dag då...

Unghöst

Härom veckan trodde jag att det här skulle vara den sista sommardagen. Ja, sista doppet för sommaren blev det nog i alla fall, men i lördags kom det ju faktiskt lite värme tillbaka.
Planen att åka ner till Linköping ställdes in, så istället spenderade jag dagen i stan med mina föräldrar. Först satte vi oss på ett fik vid vattnet på Riddarholmen för en kaffe och sedan tog vi en promenad längs kajen i Gamla Stan över Slussen, upp till Mosebacke för att se på utsikten. Härlig eftermiddag en sensommar/unghöstdag.
Ja, unghöst. Det ordet hörde jag en nyhetsuppläsare säga, och jag tyckte att det var ett väldigt passande ord. För det är ju inte riktigt höst än, men det känns ju ändå lite för kallt för att prata om sensommar.



En frulle till

Häromdagen åt jag denna superfrukost.  Äggmacka med Herbamare är alltid en favorit hos mig, denna gång kombinerad med ost/marmelad-macka med egenkokad marmelad. Dagens smoothie späckades med antioxidanter från svarta vinbär.
Vinbärssmoothie
1 dl svarta och röda vinbär (mest svarta)
4 små jordgubbar
1 dl apelsinjuice
2 msk vaniljyoghurt
2 msk krossade linfrön
1 bit ingefära
Mixa
(Jag glömde linfröna, så jag blandade i dem utan att mixa)

Vad jag gjort i veckan

Har ju inte bloggat så mycket senaste tiden, men jag har helt enkelt försökt klämma in så mycket grejer som möjligt de senaste dagarna, eftersom jag sedan igår arbetar heltid som it-konsult/support-tekniker.
Idag packar vi en bil och drar iväg för utvigningsfest i Linköping. Just nu har jag just yogat mig lagomsvettig och ska hoppa in i duschen. Förhoppningsvid gör jag en ordentlig uppdatering imorrnkväll

En studie i konstighet

Lite seg uppdatering här alltså. Sorry.
Har inte hunnit med så mycket den här veckan, samtidigt som jag varit ute o flängt som en tok. Bl.a. har jag o Jessica hunnit besöka Fotografiska så som vi planerat, riktigt nice var det. Den som inte hunnit gå på Robert Mapplethorp-utställningen rekommenderas att göra så. Den var sjukt bra.
Nu sitter jag i Skara igen, vilket känns sjukt konstigt. Eller... egentligen är det väl det faktum att det inte känns konstigt som känns jäkligt... konstigt.

RSS 2.0