Sol och bad i Fredhäll

Idag blev det sol och bad ute i Fredhäll tillsammans med Tessan. Riktigt härligt bad därute. Jag är ju en barnunge i hjärtat, så i vattnet kunde man ofta höra mina utrop "Wiiiii! Vågor!" När båtarna åkte förbi under Västerbron.

Dagens spaningsobjekt: En turkos båt med flaggor.

Tessan tyckte att vi skulle posa lite. Lätt för henne att säga, hon som har abs som Electra (ni minns Gladiatorerna) och inte ser ut som en ormmänniska (se nedan...). Hur hamnade min bröstkorg där liksom?

Dagens provsmakning: Wasas nya müsli-bar. Tyckte väl inte att det var någon jättehit, men den stillade hungern när jag satt strandad i Danderyd i 20 min på vägen hem. Tyckte att det var lite väl mycket kolhydrater och för lite protein för att mätta länge.


All in a days work

De senaste dagarna har jag bunkrat upp frysen med blåbär och svarta och röda vinbär. Men för att alla nya bär ska få plats i frysen måste jag ju göra åt de gamla, så det har blivit en hel del smoothies nu. Lite senare lägger jag upp dagens. Kan ju avslöja redan nu att den smakar fantastiskt.

Sommar och sol

Tjoho! Nu när det är lite sommar igen spenderar jag dagarna i horisontalläge med en bok i handen. Igår låg jag på Åkersbergas klassiker Domarudden och idag drar jag iväg mot Täby o Skavlöten. Igår hade jag glömt iphonen hemma, så det blev inga bilder, men idag ska jag ta igen.
När regnet drar in imorrn får vi se vad jag gör. Kanske syr lite?

Att vänta eller inte vänta

När man sitter där i vintermörkret, höstrusket och vårblasket och tänker på sommaren, då glömmer man liksom bort att hälften av sommarens dagar går åt till att vänta. Vänta på solen, vänta på båten, vänta i telefonköer (som är dubbelt så långa eftersom alla är på semester, och för att inte tala om vänta på kaffet. I förrgår var jag Jess o Marie på Nationalmuseum för att kolla in lust och last. Jag vet inte om jag nämnde det då, men jag var där nån gång i höstas och både jag och pappa stod och dog när det tog en evighet att få tre koppar kaffe. När kökspojken stod o drack öl fullt synlig i köket trodde vi att det var nåt sorts skämt.
Häromdagen fick vi i alla fall veta att restaurangen o muséet inte hör ihop, utan drivs separat, kanske skulle det vara bättre om det inte vore så? Maken till långsam personal får man ju leta efter. Så jäkla synd, för det är en så sjukt fin lokal att luncha eller fika i.

Sugar, you're out!

Bestämde mig i morse. Socker är så jävla onödigt. Jag kör inte hardcore som Jess (jobbigt när man bor hos sina föräldrar, vill inte vara till besvär för dem), men det ska minskas ner radikalt. Det är så mycket socker man får i sig utan att ens tänka på det. Så i en månad framåt (och därefter på obestämd tid) blir det absolut inget godis, sockerfria kakor till kaffet (inga konstiga sötningsmedel heller) och frukt istället för annat snacks. Jobbigt såhär i skördetider, hur fan gör man sockerfri saft, sylt och likör?

Re-cap



Dagarna fylls just nu mest med sol och bad, så det blir inte så mycket bloggande.. Men jag kan ju dra i snabba drag vad jag hunnit med.
  1. Har köpt en jumpsuit. - Äntligen! Har ju letat i evigheter och nu hittade jag den perfekta från HMs water aid-kollektion på rea, 80 riksdaler - ja tack!
  2. Har haft kläd-och bokbytardag med Jess, Marie och Daisy. - Jag kom hem med en långklänning som Jessica inte använde och en T-shirt (snart ett linne) som Marie inte gillade tygkvalitén på. Dessutom fick jag med mig ett helt gäng böcker bl.a. två böcker ur Narnia-serien, Sex and the City och Bitterfittan. Riktigt lyckat. Kläderna som ingen ville ha lämnade vi i St Eriks-hjälpens låda.
  3. Badat på Reimers Holme. - Tips! Underbart att ta en promenad längs vattnet tillbaka till Slussen (eller från Slussen dit om man vill)
  4. Tagit en drink på lilla hotellbaren. - Japp, bartendrarna är fortfarande lika grymma på att blanda cocktails
  5. Plockat några liter blåbär - och fått skärsår av ormbuskar på kuppen
  6. Sett Black Swan. - Äntligen igen! Fantastisk film som gav mig kalla kårar samtidigt som jag suckade över de vackra dansscenerna. Ja, jag är lite av en sucker för dansfilmer.
  7. Badat hos Marie. - Ett sommarmåste, men det räknas inte riktigt, för det var inte sol och vi badade bara en gång. Får bli lite bakläxa på den. Tur då att vi redan planerat in en spadag på lördag.


Tåls att tänka på.

Min kompis Jessica äter sedan en tid tillbaka inte socker. Har funderat på om jag kanske borde göra detsamma. Idag inne på Ikea höll jag på att få spader när jag inte fick mitt kaffe o min kanelbulle. Efter intag av ovanstående var jag snäll som ett lamm. Känns som att det kanske vore nåt o prova, det där med att leva utan socker.
Eller så kanske jag bara skulle dra ner på kaffet?

Trip on love

Känner mig väldigt rastlös just nu. Två dagar av outhärdlig värme av "om du rör ett finger blir du svettig"-varianten och två dagar gråmulet har ju inte direkt gjort saken bättre. Jobbletandet går inte heller någonvart och för att göra saker bättre så kan jag inte ta hand om mina arbetsadministrativa uppgifter just nu, måste invänta lite händelser från annat håll... Mer än så kan jag inte riktigt säga.
Nä ikväll får det bli av, jag får be mamma ta med sig syrrans symaskin från Solna (hon ska ändå vara i USA i 2 veckor) så ska jag ta och sy massa saker. Först ut blir nog min stråhandväska från Lindex som ska få ett snyggt foder.

Svettig promenad och yoga

Man vet att det är riktigt varmt och kvavt ute när man kommer hem från en 50-minuterspromenad och är lika svettig som om man sprungit samma tid. Väl hemma blandade jag till en smoothie, fixade en till kopp grönt té och körde en omgång yoga.
Om det utlovade regnet inte behagar dyka upp idag heller lägger jag mig nog o solar efter duschen, fast då lär jag väl få dyka in i duschen igen sen...

Dagens smoothie:

Två nävar jordgubbar (ca 8 st stora)

En halv banan

En stor bit ingefära (ung. som två-tre sockerbitar)

1 1/2-2 dl grapefrukt/apelsinjuice


RSS 2.0