Linda!

Har glömt skriva om att Linda ska komme hem till helgen! Hur mysigt som helst ju! Den här gången ska jag hinna träffa henne också.... Titta! Det är den lilla skämsihunden som går igen!

Mycket kul ska det bli i alla fall. Nu ska jag ta och äta lunch, sedan ska jag bege mig ut på en liten promenad och sen ska jag plugga. Vill inte plugga.

Idiotiska fåglar och julklappslista

Precis när jag skulle skriva titeln flög en fågel in på balkongen, svängde nittio grader och flög rakt in i balkongdörrn. Hur blind får man vara?
I alla fall. Julklappar var det.

Duntofflor

Jag har ju så frussna fötter

Fina nagellack (ej rött, försök hitta något rött i min garderob, det är inte min färg)

Så fötterna är fina när jag stoppar ner dem i duntofflorna... Kanske något åt det bronsigare hållet (fortfarande mörkt), eller kanske nougat... mmm.. nougat........ (dreggel dreggel)

Twilight (Sv. Om jag kunde drömma) av Stephenie Meyer

I pocketform, helst engelska. Ganska pinsamt att jag inte redan har den boken...

Någon sorts extas av Johan Kinde

Verkar  som en jävligt bra bok helt enkelt.

Nästan vad som helst från The Body Shop

Body scrub, facial scrub, body butter eller primer. Helst ska det lukta av sheanötter eller grapefrukt.


Mmm... Nu vill jag veta vad alla andra önskar sig i julklapp. Jessica och jag är väl de enda som publicerat en lista hittills... Skärpning på er andra.


Jag fick A!

Fatta hur överlycklig jag blev när Bertil räckte över mitt prov och sa Grattis.
A!
Det stod ett stort rött A överst i högra hörnet! Kunde knappt koncentrera mig under resten av föreläsningen. Happy Happy Happy!

Asgarv! Daisy lever och är som vanligt.

Vet inte om detta är ett glädjeämne eller inte men lite kul är det. Här är bevis på att Dasset fortfarnade lever.

Hoo hooo? Between
Daisy Kwolek and You

  Emma Carlsson
November 21 at 11:56am Är du vid liv eller? 
 
Daisy Kwolek
November 21 at 2:45pm Hejsan!!!
Jo då ...eller ja ...jo jag är vid liv....(fast typ knappt!??) Har haft mkt att göra de senaste veckorna.... har haft skola varenda eviga dag och en massa jävla grupparbeten!!?? och jobbiga gruppmedlemmar vill jag påpeka......INTE KUL! så SORRY att man inte / knappt hört av sig den senaste månaden och varit väldigt asocial av sig....sooorryy!!!!
 
Emma Carlsson
Today at 11:33am hahaha. Jag tror dig inte!

Dagens låt

In this river - Black Label Society
Känns väldigt mycket jag idag.

Besviken, sviken och lite sårad.

Jo, jag känner mig faktiskt jävligt stött.
Men jag antar att jag inte ska säga något, då skulle jag ju bara få skit för det.

I cut out my tounge, 'cause no one listens to me anyway

Downer

Det finns tillfällen när man gnäller för att man i själva verket känner sig ensam. Man gnäller då hos familjemedlemmar eller vänner och i det läget förväntas bara en sak av dem: Le och nicka.
Man ska i denna situation helt enkelt BARA hålla med. När man i detta läge inte får medhåll känner man plötsligt att man verkligen förstår de som sitter och skär sig. Man känner sig helt enkelt jävligt, förbannat, otroligt, alldeles...

Alldeles ensam

Utgång, frukt, katthår och snö

Det var kul att gå ut igår. Dåligt drag på medborgarplatsen, så vi drog till Mango på sveavägen. Asskön stämning och bra musik. Skönt med lite omväxling ochh lite mer varierad musik. De andra drog hem lite tidigare (varför?), jag och therese stannade till tjugo i tre. Då packade vi på oss kläderna och började bege oss mot bergshamra. Eftersom vi var så snälla att vi lånade ut en mobil till en gravid kvinna missade vi tunnelbanan och fick vänta i 25 minuter. Men det kunde varit värre. Hos Tessan låg Philippe och sov i soffan (hihihi), så vi väckte honom och katten för att fixa bäddsoffan. Katten förresten. Den hårade! Överallt! Jag har fortfarande massa katthår på mig! Tur att man inte är allergisk. På morgonen tog det katten exakt tjugo sekunder att inse att "nej, det är för kallt och blött för att gå ut idag". Det var totalt snöslask. Jag gillar inte snöslask. Det är blött.
Tack Therese och Philippe för att jag fick låna soffan på natten och paraplyet när jag skulle ta mig hem!

Mindre god morgon

Nu blev jag lite purken eftersom det inte gick att ladda upp bilder. bläääääää!

Godmorgon! eller Stulen lunchlåda

Japp, min fina lunchlåda som jag packade i onsdags kväll hade idag förirrat sig bort från kylskåpet. Den hade min lilla mamma snuvat åt sig. Suck! Var ganska sur där ett tag, men det är sånt man får komma över. Jag hittade lite annan mat i frysen som jag nu har tinat i en timme (denna matlåda var det också jag som lagade). Men nu är jag på ganska bra humör. Idag ska det bakas scones!

Fantastiskt tråkig och ickegivande föreläsning

Så surt när jag verkligen sett fram emot den. jag säger ju det! Man ska inte se fram emot saker, då blir man bara besviken.  Fast jag ser faktiskt fram emot nästa gästföreläsare. Han ska prata mer om produktion. Kul värre! :D
Gud vad jag inte gjort något vettigt idag.
Ser fram emot sconesbak imorrn

Ologiska akademiker

Det är det som är så fruktansvärt jobbigt med människor som är för smarta. De glömmer bort att man måste presentera underliggande fakta för att en mening ska få logik.
Om jag bara säger "Jag ska äta pannkakor" så är det en fullgod mening, men den ger ingenting, och den ger inte lyssnaren någon kunskap som går att utnyttja.
Om jag istället sagt "Jag ska äta pannkakor, för det är jag sugen på" så kan lyssnaren räkna ut att när jag nästa dag säger "Jag är sugen på blodkorv" så kommer jag antagligen att beställa blodkorv till lunch.
Men de flesta akademiker nöjer sig med ett ofullständigt uttalande, eftersom de lever i desillusionen att alla runtomkring dem är tankeläsare som kan se alla steg som ledde till att de beställde pannkakor.



Dumma jävla programmeringskurs!

Bond.

OK, nya bondfilmen - recension
Conclusion: Klart sevärld.
Vad som händer: Upplägget är i äkta bondanda. Inleds med en hetsig biljakt i otippad miljö. Sedan kommer en jakt till fots. Sedan jetsetar Bond runt lite, gör en och annan smart manöver, har sex, är smart och våldsam igen, dödar skurken och sen är det slut. Ungefär.
Omdöme: De tydliga flörtarna med tidigare filmer var sköna, däremot saknade jag den klassiska "Bond, James Bond"-repliken, men den hade nog känts lite forcerad i den här filmen. Det är ju givetvis en klar fördel om man sett den förra bondfilmen med Craig, Casino Royal. Han är nämligen ute för att hämnas Vesper som dog i förra filmen. Sen blir ju som bekant Bond ganska purken när någon hotar M. Olga Kur(j)ilenko (jag vet att det säkerligen inte stavas så, men vi kör fonetiskt idag) är grym som den första Bondbruden med ett förflutet  som lämnat spår (brännmärke på ryggen). Plus för bra bondlåt och fantastisk avrundning med det klinkande pianot (detta kommer ni nog inte märka om ni inte är lika musikinsnöade som jag).
Betyg: Fyra smileys med solglasögon (Bond är cool)  B-)  B-)  B-)  B-)


Så nu klarade jag mig utan att spoila något. Ha en fin biokväll!

Glömde...

Jag har putsat skorna också!

Stormvarning utfärdad!

Mycket har hunnits med idag:
Imorse tränade jag (oj min stackars mage fick lite stryk...)
Sedan sprang jag iväg till Ica för att köpa lunch, insåg att jag glömt ta med mig bestick och tallrik (!) och fick alltså köpa lunch på universitetet. Från Ica fick jag med mig en påse minimorötter som jag knaprade på under bussfärden.
Kommer ut från tunnelbanan vid Universitetet - STORMVARNING! Ångrade genast mitt val av kläder (strumpbyxor, knästrumpor, linne/klänning och T-shirt) Om inte annat blev håret fönat...
Låååååång föreläsning. Var riktigt nära att somna innan pausen.
Fick en halvtimme över på Danderydsterminalen. Köpte en cappuchino, en liten coco och Sofies mode. Förvånansvärt gott kaffe för 16 kr!
Nu sitter jag hemma och tittar på national geographic. Stackars lilla sjölejon!


Tips! Bra hemsida!

www.fass.se är enhemsida som i princip publicerar bipacksedlar till läkemedel. På så sätt kan man alltså läsa igenom denna i lugn och ro, innan man köper läkemedlet. Grymt bra.
www.crimemedicine.com är också en bra hemsida för dig som vill beställa hem receptbelagda medel när en läkare inte vill skriva ut receptet till dig...

Bond, James Bond

En replik som saknas i nya rullen. Såg den idag och en liten recension dyker upp imorgon.
Puss och godnatt

Skola idag igen

Blev lite sur över att TV4 bara fokuserade på att Obama är svart igår morse...
Idag har jag skola. har inge lust. Jag vill bara sitta hemma, vräka i mig choklad och gnälla över min mensverk.
AJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAAAAAAAAAAAAAAJ!
Suck. En positiv nyheet är att jag kommer komma hem vid åtta-tiden ikväll istället för vid tio som jag brukar på torsdagar. Skönt med seminarie ibland. Har för övrigt ingen större lust att ha seminarie. Känner mig inte särskilt väl förberedd inför något idag... Ojojoj.

Moj skoj jag behöver en ny hoj!

[Ignorera rubriken]
Har saker jag borde göra, men tänker inte göra dem just nu. Nej
Jag tänker inte göra så särskilt mycket alls
I bland är det skönt att inte göra så särskilt mycket alls.

Bandage

Jag har världens kramp i handleden och har därför på bandage. Jag orkar inte med den här uppgiften längre! Det är tråkigt!!!

På burkigt humör

Jag känner mig sammanpressad. Ja, så känns det. Som om jag är en sill i en sillburk. Ushamej. Känner mig bara mer och mer hopplös.

I can't sit here one more night
Without going insane
Watching TV all the time
Trying to distract my brain
But it's clearily not working
'cause I'm saying these words
That I wish weren't true

Why is it that I should sit here waiting 'round for you
When you're clearly not sitting 'round waiting for me
Why is it that I should sit alone when you're with your friends?
Why won't you hear me just this once?

USA-val vs. Svenska polisen

Jobbigt värre att behöva sitta med examinationsuppgiften när det är två så intressanta program på tv. SVT visar en dokumentär om presidentvalet i USA och på TV4 pratar Lennart Ekdahl om svenska polisen i Kalla fakta. Jag blev riktigt uppeldad när SVT visade bilder från en amerikansk lågstadieskola där en lärare diskuterade de två kandidaterna med sina elever.
1. Hon frågade öppet i klassen vem de stödde, alltså kan de bli påverkade av varandra och vågar kanske inte säga något annat än bästa kompisen
2. När någon sa Mccain svarade läraren med Oh!, Oh, Lord! eller O jesus!. Hon visade tydligt att hon tyckte att det var fel. Snacka om att skapa en konfliktsituation i klassen.
Nu är jag väl själv inte en Mccain-anhängare direkt, men jag tycker inte att man ska säga så till barn. Är det så man lär de att våga säga vad de tycker? Är det kanske så man skapar ett demokratiskt samhälle? Nej. En lärare, om någon, ska veta hur stor makt man som vuxen har över barns åsikter, och att man ska vaara ytterst försiktig med hur man utnyttjar den makten.

I wish I could fly

Halfway through the night  
I wake up in a dream
Echoes in my head
Make every whisper turn into a scream









I dreamed I could fly
Out in the blue
Over this town
Following you
Over the trees
Subways and cars
I'd try to find out
Who you really are





In the middle of the night
Cool sweatin' in my bed
Got the windows open wide
Thinkin' about all the things you said

I wish I could fly
Out in the blue
Over this town
Following you
I'd fly over rooftops
The great boulevards
To try to find out
Who you really are
Who you really are

I wish I could fly now
Wish I could fly now
Wish I could fly now

I wish I could fly
Around and around
Over this town

The dirt on the ground
I'd follow your course
Of doors left ajar
To try to find out
Who you really are
To try to find out
Who you really are

Blää på allt

Bloggservern fuckar, jag förlorar i tetris mot några jävla fransmän o så har kevin åkt tillbaka till Örebro. Ush. Sen måste jag skriva klart min dumma uppsats också. Jag vill inte!

RSS 2.0