Hemma en snabbis

Nu är jag hemma sådär en kortis igen innan träningen på danshögskolan.
Det ska bli så jävla skönt att få sån där sjuk träningsvärk igen som jag fick förra veckan, jag vet att jag gnäller som fan, men innerst inne så älskar jag när det gör sådär ont att gå i trappor dagen efter.
Har lagat min middag nu (soppa) och ska slänga ner den i termosen.
Älskar radioreklamen för Comedy channel (den hette så va?) när Robert Gustafsson håller på och garvar sig fördärvad, hans skratt är så sjukt smittande.
Vi hade två föreläsningar idag och under den första (Att skriva om musik) fick vi veta att två professionella  musikkritiker kommer komma till en föreläsning och bedöma våra recensioner. Coolt värre! Jag älskar gästföreläsningar! 
Sedan snackade vi vidare om moduleringar (jag vet att detta är rappakalja för de flesta)  och talade om dimackordet i ungefär en timme. Det kändes ganska.. uttömmande... Men så brukar det ju bli på musikteorin.
Nu ska jag ta och ringa Emma och styra upp eventuella planer inför imorrn.

(Blank)

Lyssnar på en sorglig låt eftersom det alltid brukar få mig att känna mig lite bättre när jag är nere. Tänkte dra en ett lir på guran och försöka skriva melodi till låten jag skrev igår. Hoppas det blir något bra.
Vi får se.

Lång måndag

Idag var en riktigt lång dag. Läste lite på morgonen, åt frukost och var sedan tvungen att ta en buss som gick 1 1/2 timme innan min lektion började. Hemskt långtråkigt
På SU var det knökfullt vid mikrovågsugnarna (varav högst hälften funkar), så jag valde att spara fläskpannkakan till middag och köpte en renskavsmacka på 7eleven istället.
Föreläsningen i Populärmusik under 1900-talet var precis som alla första föreläsningar lite långtradig, men det känns som om vi kommer ha riktigt bra kurslitteratur.
På kvällen hade jag operaanalys och där träffade jag den trevlige Stefan, vars kör jag ska gå med i. På söndag ska vi öva, ska försöka kolla upp mina stämmor lite tills dess. Känns spännande. 
Prison Break har börjat, måste rusa!

Manodepressiv dag

Idag har det gått ganska upp och ner med humöret, Det började på topp, men sen kom Martin (ni som minns honom) som jag läste musikteori med förra terminen. Han ska läsa musikteori II med oss. Och ja, han är precis lika jävla irriterande som förra året. Tänk att vissa saker inte förändras hur mycket man än vill det.
Idag fick jag min Mozart i alla fall. Det kändes helt underbart att få återställa hjärnan efter de tre senaste dagarnas modern musik-tjafs. Äntligen tonalt igen. Sedan var det ju ett kärt återförenande med Katarina som är så snäll att hon låter oss återanvända förra årets litteratur. I övrigt ser det inte kul ut på den fronten. Adlibris vinner nog, exempelvis är en bok över hundra kr (!) billigare där än med studentpris på akademibokhandeln. När det gäller att välja valbar kurs ser det ut som om fem operaanalyser vinner över experimentell musik och ljudkonst. Operan kräver nämligen INGEN studentlitteratur, medan de experimentella jävlarna vill att vi ska köpa tre böcker à 300 kr. Lite väl dyrt för en fattig student som jag själv. Idag köpte jag en bok via studentbokhandeln, ca hundra kronor billigare än hos Adlibris, som i sin tur var femtio kr billigare än Akademibokhandeln. We like!
Efter att ha lyssnat på Dexy's Midnight runners - Come on Eileen är jag nu jätteglad inför min dansklass ikväll


Nu vill jag ha Mozart!

Ok, jag var på bra humör, sedan strökollade jag på lite (ickenamngivna) bladade bloggar. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta (sker ofta). Det var en viss herre på Metro som skrev en fin krönika som snuddade vid ämnet. Något om att alla dessa bloggar är en större våldtäkt på svenska språket sedan Per Gessle sjöng hos Dyslexiföreningen. Jag ska lägga upp den imorrn. Här en kommentar jag lyckades plåga mina ögon med: "Dem där vita slingbacks, dem köpte du utav mej!"
Detta var alltså skrivet av en fullvuxen kvinna.
Jag går och lägger mig nu.



Det där om Mozart har inget med det här att göra.

Sympathy for the Galen Yxmördare...

Det här skulle vara ett glatt inlägg, men sedan jag inte hört ett ljud av vad min pojkvän sa i telefon och dessutm fått berättat för mig vilka min idoler är av min far, så är jag inte på så värst bra humör längre.
"Titta, Emma! Det är dina idoler på TV!" så ropade han. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. För det första är det där något som synnerligen dumma morföräldrar säger till tioåringar-fjortonåringar (jag anser mig inte riktigt tillhöra denna åldersgrupp), för det andra visar det ju bara hur lite min egen far känner mig (det var Markus Fagerwall o company som stod på scen), för det tredje (om jag var på sånt humör) skulle jag kunna ta det som att han förminskar mig genom att tro att bara för att han vunnit idol (som tydligen ska vara nån sorts kvalitét-stämpel) så skulle jag gilla honom.
Jag hade lite lust att ropa tillbaka: Va? Är Chris Cornell / Eddie Vedder / Tom Morello / Foo Fighters / Norah Jones där?
Men det gjorde jag inte.
Jag har bråkat nog för idag.

Snart spricker jag

Ända sedan hon kom hem har det klagats på än det ena, än det andra, men samtliga saker som vi andra gjort för HENNES skull. Bara gnäll och klagande hela jävla tiden. Sen har männskan mage att be mig om hjälp också. Nä nu får det räcka. Nu går jag och lägger mig slår en pling till pojken min, begraver näsan i min bok och sen ska jag sova.
Vi ses imorrn. Då ska jag lägga upp bilder har jag tänkt.

Baka, baka kaka. Klart man vill smaka

En liten födelsedagstårta till min kära systers 22-årsfirande ska vi försöka prestera. Sist bytte vi ut en del av grädden mot kesella för att göra den lite nyttigare, vilket jag gillade, men det gillade inte mamma så nu blir det grädde överallt (marsansås undantaget). Första lagret ska vara marsansås, andra mosade hallon och banan med lite grädde, och överst ska det vara grädde och frukt. Det ska bli riktigt gott. Denna gång ska däremot varken mamma eller jag själv dricka vin innan, som vi gjorde en gång. Vi råkade liksom hälla över saftspadet, istället för att droppa det, så det blev en väldigt saftig tårta.
Om någon vill hänga med mig imoron mellan halv tio och kl ett så vore det väldigt trevligt.
Puss och kram, ekologisk banan


neeej, nu VILL jag inte vara med längre

Jag vill härifrån NUUUU!
Jag orkar inte med allt det här längre, jag tror jag ska brista. 
Jag vill bara var för mig själv, jag vill inte behöva känna den här tyngden på axlarna hela tiden.
Jag måste verkligen börja gå till en psykolog, det här kan ju fanimig inte vara hälsosamt.

Lägg märke till hur många gånger jag sagt ordet JAG. Jag är en självisk jävel

Sangria- och Disneykväll

Igårkväll blandade jag och Linda ihop sangria hos mig och kollade först på AristoCats och sedan på Jafars återkomst. Vi hade planerat att titta på Peter Pan, men Lindas busiga föräldrar hade lyckats gömma den i en garderob och sedan täckt över den med massa andra grejor. AristoCats är ju helt enkelt fantastisk. Tänk att den är gjord för snart 40 år sedan! Så klockren.
Efter att den mesta sangrian var uppdrucken och vi tittat klart på filmerna, begav sig Linda av hemåt sig, och jag gick och lade mig med min nya bok. 
Nu har jag ett nytt litet dilemma, jag vet inte hur jag ska träna i vår, och de kurserna jag är intresserade av börjar i nästa vecka, samtidigt som skolan börjar. Jag ska rådfråga min syster idag har jag tänkt.
Sedan kommer det ju bli jättetråkigt nu när Jessica lämnar oss för att se världen. Flera, flera månader kommer hon att vara borta. Ush så tomt det kommer bli. Jahapp. Här får jag väl sitta ensam och gnälla. Mimmi kommer snart hem solbränd som fan, Linda åker hem idag och Emma gör inte saken bättre eftersom hon kommer vara brunare än en pepparkaka så fort solen kommit fram sisådär, några dagar in i mars. Tur att jag köpte Brun-utan-Sol på Kicks-rea igår.

Hemåt bär det

Kl 16.06 hoppar jag på tåget hem, sedan ska jag gå på bio med min Kevin. Imorrn ska jag försöka lägga upp lite bilder härifrån Örebro.

Jag har brutit mot en dödssynd

Högmod.
Jag måste tydligen vara skyldig till detta då min stolthet fick sig en rejäl törn idag. 
Jag har nog aldrig känt mig så förödmjukad i hela mitt liv. 
Jag vill bara hem nu, hem och gömma mig under mitt täcke resten av livet.

O, du vackra galenskap 
jag välkomnar dig i min famn
Fyll mitt bröst och fördunkla mina sinnen 
tills jag inte längre minns den grymhet 
som vi så lättsamt kallar livet.

Internet igång!

Jag fick lösenordet av snälla Linn som går konst, så nu kommer jag åt internet från min egen dator.
Här i Örebro har det hänt mycket. Eller kanske inte SÅ mycket. Igår såg jag solen. Ganska ovanligt här omkring.
Dessutom hade vi julgransplundring och jag tog massa bilder. Tänkte försöka lägga upp dem i nästa inlägg. Jag har lite ont i magen.

Gårdagens lista

Färg - grå (allt ser ut som grått i det här ljuset (eller avsaknaden därav))
Känsla - övergiven
Vilja - Gå och lägga mig och drömma att mitt liv var en film
Smärta - Halsen
Låt - Late at night, Buffalo Tom
Skratt - Operabesöket, Henrik Dorsin

Det går inte att göra länkar från den här datorn just nu heller, så ni får söka på youtube själva

Av sol förgäten - Örebro

Här sitter jag nu i mörka, stelfrusna Örebro i ett musikrum medan min pojke spelar något som låter som Den blomstertid nu kommer genom spansk skala. Ganska mysigt melankoliskt. Örebro är staden där det alltid är tre grader kallare än i Stockholm, det snöar alltid mer och det är alltid mindre sol. Och butikerna stänger kl 16 på söndagar. Kl16! Ojoj, här klarar man sig inte länge som gammal 08. Är ganska frustrerad.
Jag gick upp kl fem i morse för att hinna med ett yogapass och lite övning innan frukost. Denna intogs vid åtta. Jag är jättehungrig igen. När är det fika tro?

Solskenet finns i köket

Här sitter jag och värmer min stackars frusna ryggtavla i det härliga solskenet som strilar in i  köket. Känns riktigt härligt. Idag är det dessutom lämplig temperatur för min älskade yllejacka och min tremeters-halsduk. jippie!
Sitter här och lyssnar på vinyl och har precis läst färdigt namn och nytt i tidningen (jag vet, mer pensionärsvarning). Det sker så mycket lustigt, särskilt i Kina. En polisman konstaterade att det är en mans uppgift att värma sin frus fötter, men hon kan inte kräva att han ska göra detta hur länge som helst, efter att sagda polisman kallats ut till ett husbråk mellan ett gift par. Haha! 

Dagen låt: Moon shadow av Cat Stevens

Pensionärsträsket

Sitter i köket och hör på auktionsrundan. Jag hör det perfekt ifrån köket, trots att mina föräldrar sitter i vardagsrummet och kollar. Pappas hörsel har nämligen börjat svika och därför har han alltid väldigt högt ljud på. Personligen tror jag dock att det förhåller sig lite tvärtom. Han har så högt ljud på att han permanent eller tillfälligt har skadat sin hörsel. Sen har han ju lite problem att hålla koll på volymen på sin egen röst också (det syns alltid när han ringer mig på hur jag svarar i telefon. "Hej" säger jag för att sedan rycka bort telefonen från örat när han skriker "HEJ!!!!!!" till svar.), och kanske helt enklt börjar bli döv av sitt eget skrikande/sjungande/visslande. Allt detta gör han på väldigt hög volym. Han har nämligen gigantiska lungor, något jag ärvt. Jag har tydligen lungor som om jag vore 1,75 m lång (jag är 1,61 m, om någon undrar). Jag undersökte dem idag genom att prova om jag fortfarande kunde sjunga no such thing i overdrive istället för curbing (som jag överanvänder, jag vet). Det gick finfint, tacka fan för min jättelungor (även om de försvårar för mig när jag provar klänningar). 
Auktionsrundan fortsätter i bakgrunden. Jag tror faktiskt att jag ska gå dit, jag gillar ju gamla grejjer, framför allt gamla smycken. Det är lite pensionärs-TV, jag vet, men jag gillar det, och det står jag för. Men när jag börjar titta på På spåret och köper Svensk Damtidning, då vet ni vad ni ska göra, skicka mig till FRI och få mig avprogrammerad.
Tills dess, tjillevippen!

Avvinkning på centralen

Nu ska jag snart åka iväg och äta middag med min pojkvän innan han sätter sig på bussen till Örebro. Det känns jättetrist, men han ska komma tillbaka i helgen, och sen ska eventuellt jag följa med honom ned nästa vecka. Vi ska kolla hans schema lite först. Ush så tråkigt det är med allt mörker. Jag tog en promenad för ca en timme sedan och gissa vad. Jag såg solen vid ett tillfälle (på en höjd), när jag kom hem var jag mer djupfrys än en istapp. 
Nej, snart sticker jag härifrån! Här kan man ju inte bo.

Djävulen och jag

Älskar denna film. 
Kiknar varje gång när jag ser hur Elliot upptäcker att han plötsligt kan tala spanska
speciellt när han rabblar typiska spanskafraser. 
Nej tack, jag är allergisk mot skaldjur.

Blandade känslor inför Körslaget

Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. 
Rätt lag åkte nog ut, LaGaylias arrangemang kändes simpelt och imponerade föga. Plus för solot i början, killen var u störtskön.
Personligen tyckte jag att Magnus och hans guldgäng var de som egentligen borde åkt, flera stämmor skar, och det kändes liksom inte som att det kom någon vart
Robert Wells borde inte få vara med i tävlingen, han är ju larvigt överlägsen, men å andra sidan gör han ju typ samma sak som jobb (nu kanske somliga tänker ”det gör väl de andra också”, men nej, att arrangera en kör är inte något som de flesta artister gör varje dag). Antingen borde han åka ut för att det ska bli mer rättvist, eller å ska han vinna eftersom han är bäst.
Fröken Hanna imponerade mest, det lät ju riktigt bra. Imponerande samsjungen kör.
Erik hade mycket vilja, och det räckte bra till, stämmorna var riktigt snygga. Synd bara att kören skulle behöva sjunga ihop sig mer, dessutom verkade de alla lida av reumatism, eller skulle dansen vara så där tafatt?
Nannes kör, ja det var så tråkigt att jag glömde nästan bort dem. Fint, rent och inte så mycket mer. 

Nu har jag sagt mitt. Hoppas på en allmän förbättring till nästa vecka. Nu ska jag försöka hitta på något vettigt att göra imorrn.

Dagens lista

Låt: Piece of my heart, Janis Joplin
Grej: Min nya laptop (given)
Kalla: Näsan (kall som fan), tårna (jag känner de inte längre, har de trillat av månne?)
Heta: Sångaren i Winger
Känsla: Uppgivenhet (vart tog tiden vägen)
Vilja: glo på TV
Djur: sjöjungfru (jag vill vara en)
Roliga: spanjorer och latinamerikaner som skriver sina kommentarer på spanska på youtube. Allvarligt talat, om personen som lagt upp videon är engelsktalande (brukar framgå av innehållet), så bör man ju kanske skriva på engelska. Om man inte kan engelska så får man fråga någon om hjälp.
Tråkiga: Trots att vintersolståndet kommit och gått, och vi går mot ljusare tider, så går solen fortfarande ner innan halv fyra.
Söta: Niko (Kevins hund)
Märkliga: Har inte fått in månadens telefonräkning, och de har inte heller dragit pengar från mitt konto
Läskiga: Jag har stört lite pengar på kontot
Sug: Gubbröra


Min nya dator

Här sitter jag n vid min macbook och skriver mitt första inlägg på den. Jag är fortfarande inte riktigt överens med den, musplattan stör mig lite, och jag får inte skriva snabel-a så som jag är van vid. Roligt är att den envisas med att göra stavningskontroll, även här! Jag är lite irriterad på bildupplösningen också. Just nu är allt pyttelitet. Jätteirriterande. Jahapp. jätteirriterande är tydligen inte ett ord. Jaja, så kan det vara. Det var riktigt kul på nyår, jag har dock fortfarande inte kollat på bilderna jag tog. Haha! Jag är jättesugen på att shoppa, så det vore kul om man drog en lite runda imorrn eller i övermorrn. Nu ska jag forsätta inspektera iweb, jag ska skapa en ny blogg all together, ledsen mimmi, din kära pojkvän får kanske inte hjälpa till after all. Min dator kan ine engelka. HA!

RSS 2.0