Shopping, tågresor, vampyrfilmer, jazzfestivaler och hemtentaskrivande

I torsdags var jag och shoppade med Therese. Hon gick hem med en jättesnygg vårjacka (från H&M herr, var annars hittar man fynden?), jag själv gick dessvärre hem tomhänt. På dansen brände jag foten mot golvet. -Två gånger, exakt samma punkt! Smärta!
På fredagen packade jag ihop mina grejor och styrde kosan mot Örebro. Några kilometer från målet fick dock tåget stanna i en halvtimme eftersom ett tåg framför fått något fel och nu blockerade infarten till Örebro. Jag hann i alla fall med bussen till Kävesta och började genast laga mat tillsammans med min käre pojkvän. Sedan kom en av klassikerna upp med Låt den rätte komma in, som vi och ca tio personer till kollade på. Sedan gick de flesta av oss ned till köket på undervåningen för att äta mumsig kladdkaka som två av jazzarna hade bakat tillsammans. Mumsigt som skjutsingen.
Dagen efter tog vi det lugnt på förmiddagen. Åt frukost och latade oss mest. Sedan åkte vi och ca femton andra glada musiker iväg till Linköping för att gå på Linköpings jazzfestival. I dörren var de elaka och tog hela biljetten (den ville man ju spara som minne :-/ ), men väl därinne var det så grymt att jag inte riktigt visste vad jag skulle ta mig till. Jag får nog ägna ett helt inlägg åt jazzfestivalen sen, så grymt var det. Jag hoppas att freak kitchen släpper sin spelning på skiva, så grymt var det. 
På söndagen missade vi dyrbara timmar på morgonen då vi glömt att ställa fram klockan (jag vet att det där verkar ologiskt, men så var det i alla fall). K gick iväg för att repa inför deras melodifestival, och själv satte jag mig för att skriva min fantastiska uppsats om Stravinsky's symfoni i C. Jag assisterade även några klassiker som fixade dekorationer inför nämnda melodifestival. Klockan var halv nio när jag och Kev lyckades plocka i oss lite middag (jag lagade mycket god middag med halloumi). Sedan tittade vi på när en besatt gitarrist spelade tv-spel och sedan gick vi och lade oss.
I morse vaknade vi klockan fem, jag packade ihop min a grejor, vi gick till musikhuset och övade i någon timme och sedan gick vi till matsalen för att i all hast äta frukost. Sedan fick vi skynda iväg till bussen som tog mig till Örebro, varifrån jag tog tåget till Hallsberg för att byta till ett tåg mot Stockholm. Där lunchade jag med min mor och sedan hade jag föreläsning.
Det var min helg det. Någon annan som care to share?

Ett litet spöke i min dator...

Nyss hängde sig iTunes och vägrade svara. Läskigt nog fortsatte det att spela första rörelsen ur Stravinskys symfoni i tre rörelser. För er som ej hört det så inleds det ganska dramatiskt och lite kusligt. 
Jag tror visst att jag har ett litet spöka som har flyttat in i min lilla vita.

Pust

Nu har jag skickat in min examinationsuppgift, i sista sekunden som alltid.
Nu tänker jag ta mig ett glas havremjölk, borsta mina små huggtänder och sedan ska jag ta mig en väl förtjänt tupplur. 
- Godnight, everybaddhi!


o Goodnight!

-FY! -Men jag har ju kramp i handleden!

Nu kom jag av mig helt. 
Fan, jag som hade ett så bra flow.
Nu måste jag fortsätta skriva.

650 ord kvar och ett extremsug efter våfflor

Nu har jag bara 650 ord kvar tills min uppsats är av godkänd längd. Dock kanske den kommer bli uppemot 1000 ord längre än så för att jag ska få med allt det viktiga. Jag kanske väljer att publicera delar av innehållet här, bara för att roa er med vad jag har suttit och traglat den senaste tiden. 
Imorgon ska jag sova ut (i alla fall lite grann, ska ha en skivkommentar inne på måndag) och sen ska jag baka våfflor.
Nu ska jag skriva igen.
Mys på er alla!

Saker att älska med Mac

Jag älskar Spacesfunktionen, få saker rensar upp skrivbordet lika bra som det.

Bussy bee

Idag har jag mycket på kalendern:
Fram till 11:20 : Göra mig i ordning, jobba med examinationsuppgift
11:50 : Ta bussen till Universitetet, byta till tåg
12:40 : Anländer Universitetet, äta lunch
13:00 : Föreläsning Populärmusik
15:30-17:20 : Skriva examinationsuppgift i skolans bibliotek
17:30 : Äta middag
18:00 : Föreläsning Opera, Macbeth
20:30 : Åka hem med tåget, ev jobba lite på tåget



Lasagna

Vi lagade en grymt god lasagne som vi åt med god aptit. Vi hade stoppat i både champinjoner och soltorkade tomater, tre lager lasagneplattor och överst hällde vi på ett rejält lager bechamelsås (den som vet hur det stavas, skriv det, min dator har ingen aning och inte jag heller). Atkins-diet my ass. Ge mig all pasta du kan uppbringa!

Historien om det förra inläggets kategorisering

Ungefär som vattuskräck? borde egentligen ha publicerats under vardagspsykologi, då det antagligen bör sorteras som en kognitiv störning, men eftersom jag inte har den kategorin tillagd fick det bli vardagsfilosofi istället.
Nog sagt om den saken, nu har jag en examinationsuppgift värd ca 4 hp att skriva.

Ungefär som vattuskräck?

Jag har datorskräck. Jag har inga problem att planera hur jag ska disponera mitt arbete när jag sitter och läser, men så fort jag tar fram datorn (min älskling) får jag panik, vill inte öppna pages (som jag kallar inky p.g.a. dess ikon som är utformat som ett bläckdon) och går istället in på internet och skriver onödiga blogginlägg som det här.
Är datorskräck ungefär som vattuskräck (ett tidigt symptom på en allvarlig sjukdom som definitivt skulle ge mig åtminstone några veckors uppskov på uppgiften)?
För övrigt är jag säker på att jag definitivt inte lider av vattuskräck, då jag sitter och dricker ett glas just nu.
Skål!

What have I done?

Jag börjar få lite panik inför examinationsuppgiften. Jag kan inte skriva någonting, inget vettigt komemr fram. Fan. Nu går jag och lägger mig, läser kanske lite grann, och imorgon ska jag gå upp tidigt och skriva hela dagen. Försöka i alla fall

Hur gör man?

Jag förstår inte hur jag ska klara av att skriva frdigt den här jävla examinationsuppgiften. Det är ju så jäkla tråkigt! Hur gör alla andra? Hur fan bär de sig åt för att klara av att skriva om något som är fantastiskt ointressant (nästan intressant ointressant) utan att vilja hugga sig själv till pyttipanna med köttyxan?
Blääääääääääääääääääääääää!

Jobba gratis?

Finns det någon som kan tänka sig att skriva min musikvetenskapsuppsats åt mig? Gratis?

Why me?

Statistiska centralbyrån älskar mig. Alla som vill göra enkäter älskar mig.
Nu ska jag fylla i uppgifter om hur mycket jag gillar/ogillar min kommun.
Vi ses i nästa liv

Smoke on the water

Nu har jag varit duktig och nästan skrivit klart första uppgiften av konstmusikexaminationen. Gud så tråkigt det var. Jag måste kolal upp några årtal och eventuellt ta bort ett stycke, men jag hoppar vidare till uppgift två på en gång. Har kollat lite i DN för att få ett hum om hurdana våra gästföreläsare imorgon kommer att vara. Den ena av dem gillar Caroline af Ugglas skiva, så antingen är hon en jävla fegis eller så är hon tondöv, vi får se vilket imorrn.
Hej svej, leverpastej!

Isvak och ZZTop

Igår hoppade jag och mamma ned i det iskalla vattnet i isvaken. Det var förvånansvärt skönt. Kändes ungefär som när man tar första iskalla vårdoppet i maj, helt ok. Men det var ändå riktigt skönt att komma in i bastun efteråt, trots att det kacklades mer än i ett hönshus därinne. 

Kall näsa och sovande fot

Jag är på dåligt humör. Riktigt dåligt. Jag känner inte för att göra någonting just nu. 
Om en dryg halvtimme ska jag bada i isvak.

Klantiga jag.

Nu verkar det som om jag har lyckats slarva bort mitt headset till mobilen. Jag brukar alltid ha det i den vänstra jackfickan och nu hittar jag det ingenstans (ja, jag har kollat i den högra).
Fan jävla skit också.
Och så kom jag på att jag glömde köpa té också!
FAN FAN FAN

Jag sitter här och tänker det kan ni väl förstå?

För något om Schönberg är inte lätt att hitta på.
Nu ska jag skriva vidare på mitt otroligt tråkiga arbete om andra wienerskolan och neoklassicism, sedan ska jag ta mig en promenad till centrum där jag ska träffa emma, köpa en skiva av Stravinsky (har börjat tröttna lite på karln) och nyponté. Längtar efter téet.

Ode till en skål gröt

När jag nyss satt och åt min grötfrukost kände jag plötsligt: 
"nej, nu vill jag inte ha mer gröt." 
Sedan slängde jag den återstående matskeden gröt i soporna och ställde ner tallriken i diskmaskinen. 
Ibland kan det bli så med gröt.

Bakläxa, Lindex!

Nu har jag provat mig igenom tre olika märken av skrubbhandskar (jag försöker se till att byta med jämna mellanrum eftersom det fastnar en del döda hudceller i dem) och har hittills funnit följande:
Åhléns: Bra enkel handske (de alla ser ju likadana ut). Höll riktigt länge innan den började kännas gammal.
HM: Fin handske i champagne. Kändes snabbt gammal.
Lindex: Fin handske i ljusgult. Praktisk ögla vid skaftet för upphängning. Vid första användningen släppte den elastiska tråden vid handleden. Illa!

Oj vad jag är lättdistraherad!

Jag hade tänkt köra ett litet yogapass, men jag satt inne och kollade på roliga prylar så länge att jag inte kommer hinna. Det får bli en superkortis istället medan datorn laddar. Puss

Recension: Ballerina Choko

Kexen smakar ganska tråkigt, exakt samma textur som hos de vanliga ballerinakakorna, fast med en påtaglig chokladsmak av marabou-typen. Inte helt äkta alltså. Fyllningen är gräddig med en lite mindre söt chakladsmak, nu börjar det smaka mer kakao och mindre mjölkchoklad. Dock gör det gräddiga att fyllningen känns fet. När man äter de två beståndsdelarna tillsammans blir det gräddiga och det torra riktigt bra ihop och man känner det typiska suget efter ett glas mjölk.
Får man ta en kaka till?

  
Tre glada tribalmasker: Helt ok att äta, men om du kan, baka eget.

Jag är en klagokäring

JOdå, nu drämde jag just iväg ett nytt klagomail till SL. Igår gick inte bussjäveln! Igen! JAg var där i god tid och det stod till och med några andra vid hållplatsen som väntade på samma buss, men allt eftersom tiden gick insåg vi att bussen nog inte hade tänkt sig att dyka upp. Nehepp. Det var ju mindre roligt. Så jag fick gå hem. Som tur var så var min käre far vaken och kunde skjutsa mig del av vägen. Det var skönt för det kändes jävligt obehagligt att gå ensam i dimman med några onyktra tonåringar som rände runt tjugo meter framför. 
Att klaga är fantastiskt. Vår finansminister tjänade tydligen 100 000 på att klaga när det gällde elen. Några summor får ju inte jag av att klaga på SL, faktiskt inte ett öre, men om ingen klagar när ett företag inte sköter sig kan de ju fortsätta att missköta sig hur mycket som helst. Ingen bryr sig ju?

Tondöva killar eller höga krav?

Kollade lite på mitt gamla bands gamla jammasida, och fan något ytterst märkligt.
Jag hittade massa gamla kommentarer där många (framför allt killar, men det är ju ett mansdominerat comunity) skrev väldigt fina kommentarer och tyckte att vi var jättebra.
Vafan?! Är de tondöva?! Vi sög ju! V var riktigt jävla skitdåliga, helt ärligt. Jag förstår ingenting. Har jag för höga krav på mig själv, för i så fall måste det jag gör nu vara värt en grammy.

Min fantastiska hjärna

tänk det är så underbart när jag gör ordentliga och duktiga grejer, utan att jag tänker på det. Den där säkerhetskoden som jag trodde att jag hade slängt, nä den hade jag inte alls slängt. Duktig som min hjärna är hade den talat om för mig att slå hål i pappret och sätta in det under övrigt i min ekonomipärm. Men sen är hjärnan min lite tokig och glömmer bort att den varit så duktig. Tänka sig.

Glaskross och tekniska genier

En jävla idiot lyckades ha ner min påse i golvet på Danderyds busstation, så att glasburken i gick sönder. Åååååååå.. så störande, hur jävla svårt är det att hålla lite koll på vart man viftar sina lemmar när man ställer sig upp egentligen?
När jag kom hem fick jag agera tekniskt geni igen. 
Hur fixar man ett internet som inte vill funka?
Det finns många lösningar, men den vanligaste är: Stäng av och sätt på strömmen till modemet, starta om datorn.
Vips! Internet funkar igen.
Wow.

Fantasia

Jag sökte lite på Ginza.se efter denna disneyklassiker. Då fick jag upp följande filmer:

Funbag fantasies 2 (erotik)
funbag? låter som en barnfilm.
Kvinnors fantasier 4 (erotik) 
mhhmm.. Jaså, det tror ni va?
Lesbian fantasies  (erotik)
mäns fantasier om lesbiska får vi anta...
En slynas fantasier (erotik)
Bästa titeln nånsin! Den här säger ju allt!
Dario Argento/The phantom of the Opera (skräck/gore)    
wtf? Vad har detta med fantasia att göra?


Den tecknade Disneyfilmen Fantasia (1940) tycks dock inte kunna upbådas.
Vet någon var man kan köpa den, jag hittar bara soundtracket.

oooops!

Upptäckte just att jag tydligen fick en säkerhetskod skickad till mig tillsammans med mitt sj prio-kort för nån vecka sen.
Haha... Det pappret slänge jag, för jag visste inget om någon säkerhetskod.
Jag får väl dra iväg ett mejl till sj också...


Vem f*n har fax?

HU! Jag hittade en studentbostadsförmedling som ville att man skulle faxa(!) sitt antagningsbesked! Vem i hela skogugglans fårpäls har fax idag?

Vem anser abort vara värre än våldtäkt? Katolska kyrkan, tydligen

Efter att en nioårig flicka gjort en abort där två tvillingfoster togs bort riskerar nu både hon, hennes mor och de medverkande läkarna att bli uteslutna från den katolska kyrkan. Den lokala ärebiskopen har redan förklarat dem uteslutna, men påven och kyrkan i Rom har ännu inte gett några klara besked. Hennes pappa som även var far till de bortaborterade fostren efter att ha våldtagit sin dotter under flera års tid riskerar dock inte uteslutning, då våldtäkt inte är ett brott som kan få den påföljden. Läkarna ansåg aborten nödvändig, då man inte trodde att den späda flickan skulle kunna överleva graviditeten eller en tvillingfödsel (således bör alltså aborten varit laglig, då detta är ett legitimt skäl för abort i Brasilien), och efter mammans medgivande kunde man alltså avsluta flickans graviditet. Den lokala ärkebiskopen tycker sig väl tydligen veta mer än läkarna, då han alltså trots deras bedömning om fara för flickans liv, har uteslutit dem, trots att detta också är ett legitimt skäl för abort inom den katolska kyrkan. Helena Darcy hos Katolska kyrkan i Sverige menar dock i dagens Metro på att Katolska kyrkan alltid är emot abort om det inte är livsfara för modern, allvarligt hot mot hennes hälsa, räcker tydligen inte, vilket hon själv (antar jag) gjort en bedömning om. 
Att katolska kyrkan fortfarande anser abort efter våldtäkt vara ett värre brott än våldtäkten självt är ju helt sjukt. Kyrkan har faktiskt fantastiskt fina saker att lära ut, men genom denna förlegade, hemska kvinnosyn stöter de bort människor. Hur kan man förvänta sig att en nioåring som blivit utsatt för en våldtäktsman och pedofil, ska kunna bära på, föda och ta hand om inte bara ett, utan två barn. Hur kan man inte stå på det barnets sida? - I alla lägen? Det traumat det här barnet måste gå igenom just nu, har gått igenom under flera år och minnena hon förmodligen kommer fortsätta hemsökas av under hela sitt liv är resultatet av det brott hennes egen far har begått mot henne. Hur kan det vara ett mindre brott än att ta bort de barnen, för att rädda sitt eget liv. 

Come on Eileeen

Världens bästa pick-me-up-låt! Jag är fortfarande skrämmande trött, men med hjälp av denna gamla goding är jag snart vaken. 

Läser på om kvinnliga modernister och tittar på en framtidsdistopi

Ja... det sammanfattar väl allt. Jag måste säga att fru Karin Pendle som redigerat min kurslitteratur är en stark feminist. Jag måste säga att ju mer jag läser ur boken desto mer fascinerad blir jag av henne. Detta känns definitivt som en kvinna jag skulle vilja träffa, jag tror att man skulle kunna ha riktigt intressanta diskussioner med henne. 

En stor nackdel med filmmusikkursen som jag tog förra terminen är att jag efter den inte kan titta på film på samma sätt längre. Jag vet inte om det någonsin kommer att släppa, men jag tänker igenom musiken på ett helt stört sätt som jag tidigare inte ens visste var möjligt. Ibland är det en nackdel, jag kan inte bara titta som alla andra, men ibland känns det som en stor fördel, jag får på så många sätt ut så mycket mer av filmerna. Det gäller bara att inte haka upp sig. Ibland gör jag det, när något är så snyggt gjort att jag inte märker det vill jag spola tillbaka för att hitta initiationspunkten hos en musikalisk rörelse för att bättre förstå den. Det går ju inte riktigt alltid att göra, när det är en film som går på TV, bio eller när jag tittar ihop med någon annan, jag kan förstå hur det kan vara irriterande för andra att jag envisas med att spola fram och tillbaka.
För er som inte sett I Robot, se den! Både för filmen som sådan och för musikens skull. Och har ni inte läst boken, läs den också, om ni kollar på mina listor (ett projekt från förra året) så kommer ni se att den ligger på top tio av alla böcker jag har läst.

Varning: Royal Garden

120 kr i dörren, ok. 20 kr till i garderoben, fine. Ingen plats för väskor när klockan inte ens är tolv, inte ok. Bredvid garderoben finner du en sönderhoppad soffa, varför denna inte tagits bort förstår jag inte (varför den tillåtits att hoppas sönder är väl den egentliga frågan). Väl inne på toaletten finner du fler flaskor än på ett systembolag, vinflaskor och vodkaflaskor (gissningsvis medhavda och druckna i smyg på toaletten, mycket olagligt i Sverige och giltigt skäl för undantaget serveringstillstånd), div. ölflaskor och halvtömda vinglas som inte lyckas städas bort under hela kvällen. Redan vid ankomsten upptäcker jag en överfylld papperskorg vid handfaten. Högen av använda pappershanddukar  (högarna som växt ihop) växer till löjlig storlek under kvällens lopp och inte heller den lyckas städas undan. På dansgolvet dansar överförfriskade ungdomar (18-22 år) med snart tömda ölglas i händerna, ej tömda i sin egen mun, nej, på någon annans rygg (tips, dansa och drick separat, inte ens den med otrolig simultanförmåga klarar av detta när man ständigt blir runtknuffad på ett minimalt dansgolv). En och annan 30-årig  smygbög (vältränad, snygg där det bara finns två anledningar till att han är singel; outkommen bög eller jävligt kräsen) stuffade runt på sidan av dansgolvet, fullt nykter och noggrann att inte beblanda sig med det mindre organiserade jyttret av glaskross-, ölskum- och svettäckta ungdomar. 

Vill man vara "fiiina" får man se till att vara det också. Royal Garden vill så mycket men faller på dålig organisation och rutiner. Under kvällens lopp städades aldrig toaletter eller sopades glaskross bort från dansgolvet som i övrigt var på tok för litet. Varför dörrvakterna muckade gräl med gästerna blev jag heller aldrig klok på. För 140 kr i dörren fick man inte vad man betalade för, skärpning!


Trots detta hade jag en trevlig kväll, men det var tack vare det goda sällskapet. Tyvärr fick kvällen ett litet snöpligt slut när jag och Annelie missade vår buss och Emma sprang runt i tunnelbanan och fick ta en ännu senare buss, men man kan väl inte få allt.

Grattis Emma

Med anledning av min vän Emmas tjugoförsta födelsedag ska vi ikväll intaga middag hos henne och sedan drar vi ut till kungsträdgården. Det ska bli kul, jag har ju inte gått ut på evigheter nu. Var inne i centrum där jag febrilt letade efter någon typ av armband eller ringar, men gick istället hem med ett par nya strumpbyxor som får värma mina små ben ikväll. Nu kör jag lite stödträning i svåra positioner (exempelvis sittandes i en fåtölj med benen över armstödet och en mac i knäet) till Europes odödliga Carrie. Härliga gamla minnen till den gamla dängan har väl alla? 
Önskar alla en mysig lördagkväll.

Vampyrmusik är alltid bäst

Jag  har aldrig lyckats klurat ut varför, men av någon anledning används det ofta väldigt bra musik till vampyrfilmer (även originalmusiken är ofta riktigt bra). Sitter och lyssnar lite på soundtracket från blood and chocolate som visserligen är en varulvsfilm, men de går in under samma kategori. Grym musik.
Nu ska jag strax ta min lilla promenad, sedan ska jag plugga.

Kopimi

 
Är mäkta stolt över att känna denna man. Varför min pojkväns namn står skrivet på hans gitarr har jag ännu inte fått svar på. Även om jag inte är fullt lika politiskt liberal som denna sång vill att man ska vara tycker jag att det är en riktigt bra låt, härligt i äkta joel-stile.

När man är trött och hungrig blir ingenting roligt

Nej, idag är jag på riktigt tråkigt humör, känner mig inte taggad för någonting alls. Ska ta och läsa lite om tolvtonsteknik efter lunchen, lyssna på johnny Cash och ta mig en liten promenad. Sen har jag börjat fundera på om jag ska dra iväg med mitt monster på bio. Det skulle kanske dra upp mitt humör.

Fina saker från monki

När jag var inne i stan i onsdags passade jag ju också på att köpa två urfina toppar från monki.
Linnet fanns inte med på deras hemsida, så jag får väl lägga upp en illa belyst mobilbild senare. Men den här T-shirten har numera sitt hem i min garderob

Så härligt med den sommrigt solblekta färgen och trycket. En t-shirt att mysa runt i i flera månader framöver.


Inget blod tappat

Nehepp.... Tydligen var min lilla muskelinflammation ett problem, så jag får inte ge blod frrän den är helt över. 
Så var det med det då.

Nyttig om morgonen

En halv grapefrukt, hallon/mandarinsmoothie, nyponté och en ostsmörgås (energibröd)
Jag kände att jag ville vara lite nyttig nu när jag ska ge bort en sjättedel av mitt blod idag.
Ha en bra dag och prova grapefrukt till frukost, en perfekt C-vitaminboost så här i förkylningstider.

RSS 2.0