The way it was meant to be

Favorit-outfitten i sommar: Solglasögon från HM, Linne, shorts och bandeautopp från Gina Tricot och sandaler från Din Sko. Helt underbart promenadväder i förrgår, kändes fantastiskt att utnyttja den varma sensommardagen och skyltar som denna kändes avlägsna.

Vågar man gå upp för den här trappan? Naturen tar över, hahahaha!

 


Fika utan socker

Häromdagen ville jag ha något att äta till kaffet, men utan socker, då blev det detta:
Kokosäpplen:


Lite klyftat äpple
1-2 msk kokos
1 msk kakao
ev. lite honung
Blanda ihop och släng in i micron i lite knappt en minut, hur gott som helst!

Vad jag läst i sommar

I början av sommaren hade ju några av oss tjejer en sakbytardag när vi lånade och bytte kläder, böcker, filmer och smycken av/med varandra. Jag gick ju hem med en del böcker, och nu har jag hunnit plöja igenom de flesta.

En kort berättelse om traktorer på Ukrainska läste jag ut på bara några dagar, en sån där bok där man liksom glömmer bort att tiden går. Skrattade ganska bra här och där, så det var helt perfekt solstolsläsning

Min morbror trollkarlen och Häxan och Lejonet ur Narnia-serien kändes lite som att läsa noveller, de är ganska korta. Trots att de är skrivna för barn/ungdomar kändes de inte så barnsliga. Men som sagt, korta.

Sex and the city hade inte fallit Jessica i smaken, hon läste tydligen aödrig ut den. Jag var lite tveksam i början, de första kapitlerna var väldigt hattiga, men efter ett tag var man fast. Underhållande till tusen.

 

Nu har jag bara Bitterfittan och Bridget Jones dagbok kvar. Tar tag i den senare i eftermiddag som jag tänkte spendera i horisontalläge i solen hemma hos Marie.


Smoothie på två sätt

För flera dagar sen skulle jag lägga upp ett smoothierecept som aldrig kom upp så jag tar det nu.

Tre-sorters-bär

Ger ca 5 dl
0.5 dl blåbär
0.5 dl röda vinbär
8 jordgubbar (ca 1 dl)
1 banan
0.5 dl juice (gärna apelsin som bas)
0.5 dl havremjölk
1 msk yoghurt
2 nävar krossat linfrö
Ingefära efter tycke och smak
MIXA!

Denna körde jag på under flera dagar i förra veckan. Sedan fick vi slut på bananer ungefär samtidigt som värmen återvände. Då började jag göra lite varianter på förra årets favvosommarsmoothie.

Smoothie på melon

Ger 1 glas
1 dl röda vinbär
1 dl hackad honungsmelon
0.25 dl havremjölk eller apelsinjuice
ev. en näve krossade linfrön
Mixa

Melonsmoothies är riktigt gott i värmen och grymt bra som törstsläckare att ha med i en flaska till stranden eller på stan. Tänk bara på att eftersom melonen innehåller så mycket vatten behövs det väldigt lite vätska när man mixar.

Ödets ironi

Var på arbetsintervju idag för ett jobb på Apple-support. Det gick över förväntan, jag fick göra ett IT-test (som gick bättre än jag trott innan) och ett översättningstest från norska till engelska.
På eftermiddagen försökte jag maila rekryteraren för att uppdatera ett av mina referensers nummer, givetvis ska då gmail krångla! Snacka om ironi. Jag kan maila alla, förutom just honom. Sjukt konstigt. Jag får väl se det som ödet då...

RSS 2.0