Om det inte slutar regna snart...

blir jag sur. Jag vill jogga, men jag vill inte jogga i regnet. Och jag som till och med kommit på värsta bra nya rundan. Dumma, dumma regn. Går och gör lite sit-ups nu.

Om jag får en pojke med min pojkvän ska den heta....

FOLKE!!!!!!

Gå in på http://www.alltforforaldrar.se/svenskanamn/namn/namngenerator. Ta sedan Mamma: Emma och Pappa: Kevin, pojknamnet man får upp blir Folke. Ett nara alternativ blir Fjodor, vad tycker du om det Jessica? (Råflinar)

Läs själva, Folke får det bli...


I am an antichrist

Så skriker Johnny Rotten i min radio just nu. Förmodligen skulle Ja till livet-gänget tycka samma sak. Klarade av deras hemsida i ca en minut innan jag ville ställa mig och skrika. Vilka jävla idioter. Funderar på att starta en facebookgrupp; Förbjud Ja till livet-annonserna på internet. Det är nog så svårt att bestämma sig för att göra en abort utan några frireligiösa idioter som kommer med moralens pekpinnar och försöker säga vad som är rätt och fel. Visst kan man få finnas där och erbjuda stöd och rådgivning, men då ska man få söka upp den hjälpen själv, den ska fan inte komma och tryckas upp i ansiktet varje gång man går in på internet.

Historien om: Igår morse när jag såg solen gå upp

Jag vet att det var lite korkat att inte kolla upp nattbussarna, men som van nattbussåkare trodde jag mig veta att sl aldrig flyttar runt nattbussarnas tider på sommaren, förutom just i år. Följdaktligen fick jag sitta själv på busstationen och vänta i en halvtimme medan jag såg solen gå upp och spegla sig i fönstren på Danderyds sjukhus. Bussen körde rakt mot solen, och det var nästan vackert nog att uppväga för den tråkiga halvtimmen. Dimman var över tre meter hög och det var jättevackert. Tidigar på kvällen hade vi varit på Göta källare och haft kul över någon drink och dansat oss svettiga på dansgolven. Så här kul hade vi då:
   

Glömda bilder.

Har kommer lite blandat, men vi börjar med det skitsnygga bältet jag köpte för snart en vecka sedan (månadens bästa köp tror jag nästan)

När Röllingbys treor tog studenten var vi med och firade!   De ser ju så söta ihop. Kanske dax att fixa ihop dessa två sötnosar?
Tälta bland myror och grävlingar i en kohage;  

Natti natti

Imorrn ska jag dra till söder o kolla kläder. Sedan ska jag se om jag o mamma kan hjälpa min syster att komma hem. Hon e ute o tågluffar o nu ska vi försöka fixa tågbiljetter från Berlin. Hoppas detr går bra. Den som lever får se...

Historien om en kollegas "livs bästa sex"

" Äääh.. Jag e fan lite lebbrädd. Jag gillar inte när tjejjer pussar för mycket på mig." säger min kollega vid bordet i fikarummet under middagen på kvällspasset. "Fast jag har haft sex med en tjej, det var det bästa sexet jag någonsin haft!" tillägger hon sedan stolt. En kollega sätter i halsen och börjar hosta, en annan lyckas med nöd och näppe svälja colan, som hon nästan spottat ut över den hostande tjejjen, och börjar sedan skratta och fnittra hysteriskt.
Så kul kan man ha i fikarummet på en middagsrast på hemtjänsten i anslutning till ett äldreboende.







(Passet var i övrigt ett helvete eftersom larmet gick hela kvällen och vi alla fick jobba över, förutom hon som haft lebbsex för hon hade ett kortare pass)

Oj vad jag grät

Jag blev så ledsen när Emma sa hejdå på bussen i tisdags. Det kändes på något sätt så mycket mer verkligt nu än förra gången. Fast den här gången ska hon ju bara vara borta en-två månader! Gud vilken liten lipsill jag är!

En blogg att lita på

Hittade en rolig blogg om australiensiska hunkar. Han som är med i Moonlight är sååå söt. Synd att serien tydligen blivit nedlagd. Roligt nog lär även den nya serien på trean, Journey Man nyligen ha blivit nedlagd. Jag fattar inte varför man sänder serier som redan blivit nedlagda. Det är ju bara elakt, man börjar man fästa sig vid dem och så kan man inte kolla klart på TV, men inte bara det, man kan ju inte ens ladda ned från USA. Rakt ut elakt!

Midsommar

Midsommar på Furusund rockade! Tusan vad kul vi hade. En herre blev lite överförfriskad och ganska så otrevlig, men i övrigt hade vi jävligt kul. Bl.a. spelade vi Rappakalja som alla andra töntar vägrar spela med mig, så det var kul att göra igen. Bl.a. kom vi fram till att rohågad är ett mycket praktiskt ord som vi gärna skulle önska fanns på riktigt. 
Sedan skulle vi också hem till en kompis till Fredrik som hette Erik och bodde i närheten. Vi smög runt det lilla huset som var upplyst med musik på och vidöppna dörrar mot altanen. Snart kom en grupp tjejjer dit som vi inte kände. De hade varit där (med Erik) och gått på en promenad och visste inte heller vart erik tagit vägen. Efter att vi ringt honom visade det sig att han tagit båten till en annan ö med några tjejjer. Det roliga var att han ringt och tjatat på oss bara några minuter innan vi gick dit och tjejjerna hade bara varit borta i tio minuter. Någon är liiiiite tankspridd av sig.
Imorgon ska jag jobba, men på tisdag är jag ledig om någon vill hitta på någonting

Jobb

En tid framöver ska jag jobba på Solhälla. Vill ni träffa mig får ni ringa eller lämna ett meddelande på mobilen, så får jag återkomma när jag kan. Om man vill hänga med mig i centrum på onsdag eller erbjuda mig en soffa i centrum att vila lite på mellan mina arbetspass är det bara att skicka ett sms. Jag kommer vara ledig mellan ca 13 och 16. kl 14 ska jag till frissan, då kan man ju också hänga med om man vill.
Att jobba på solhälla har hittills varit roligt. Bl.a. har jag träffat en lite märklig, bacillrädd, dyslektisk sjuksköterska. Exempelvis stavar har hon en förmåga att dra ihop långa ord och hoppa över vissa stavelser, dessutom menar hon på att det heter decinfektera (detta både sa och skrev hon vid flera tillfällen) samt att handskar stavar utan d (vad har Hans med saken att göra, jag trodde det hanslade om händer?). Ett annat exempel var då hon skulle prata om hur man ska bemöta folk med HIV eller Hepatit C. Hon påpekade flera gånger att största risk för smitta löper man vid sex med den sjuke (tror hon att vi ska ha sex med de boende? Jag menar inget illa, men kom igen, de flesta är i 80-årsåldern och uppåt...). Dessutom tyckte hon att vi ska bära handskar (stavas hanskar), skyddsförkläde, munskydd, skoskydd och visir ungefär halva tiden. Kanske lite överdrivet.
Fram till den 18 juli ska jag jobba ca 70-75%, men var inte oroliga. Jag hinner träffa er, för det mesta slutar jag  vid 13.
Det var lite info om mig, hur är det med er?





[Ja, jag är medveten om att ingen kommer svara på det här inlägget]

Linda och Project Runway

Idag träffade jag Linda, och det konstigaste var att.... det inte kändes konstigt. Det kändes som om hon bara varit borta i två, högst tre veckor. Allt var som förut, ingenting hade förändrats. Förutom hennes hudfärg som blivit brunare, och håret som blivit gulare efter en lite olycka med hemmafärgning...
Jag sitter framför TV:n och såg just att trean ska sända nästa säsong av Project Runway. Jippie! Men när jag kollade på hemsidan förstod jag ingenting, det här borde väl bli säsong fyra? På www.tv3.se stod det att de skulle visa avsnitt 5 från säsong 3 skulle visas den 13 juni, vilket för övrigt är samma datum som Coldplays nya skiva släpps, vilket för övrigt är idag. Jag borde nog köpa den. För övrigt ska jag nog också sluta säga för övrigt. Men vad vore livet utan lite övrigt.?


För övrigt...

Jag hatar min pojkvän för att han ska åka till Örebro. Utan mig. Fy fan, här kommer tårarna igen.

Linda är hemma!

Linda ringde mig för några timmar sen och vi pratade i 20 minuter. Jippie! Vad kul att ha min Emma och min Linda hemma igen! Synd att Ladan (nya Judas?) sticker tillbaka igen om två veckor! Blä!
Imorrn ska jag träffa Linda för första gången på ett halvår, å vad spännande!
Jag vill gå ut i helgen och fira! Vilka hänger med?

Nationalsången i fotbolls-EM

Oj, Vilken härlig otakt det blev, tur att läktarkören i alla fall var i takt till sig själv...
Jo, nu har ju detta till viss del att göra med att ackustiken skapar ett eko, men det är ändå roligt för en musiknörd som jag själv.

Gratis könsbyte i Brasseland

Japp, de kan mer än fotboll och karneval i det stora landet i Sydamerika, även om detta kanske har en viss anknytning till det sistnämnda, de kan vara superliberala också. 
Klipp från Wow!
I Brasilien ska man alltså snart få operera om sig och fixa så att man får tillhöra det kön man tycker sig mest tillhöra. Helt gratis, staten betalar! Tänk vilket ramaskri det skulle bli om detta infördes i Sverige, fritt könsbyte för alla. Ojojoj, och här sitter vi och tycker att vi är så frisinnade, liberala och mycket modernare än alla andra. Kanske på vissa områden, men när det gäller just homo- bi- och transexualitet ligger i alla fall Brasseland hästlängder före.





PS. Lägg noga märke till hur opartiskt jag skrivit, i detta inlägg har jag valt att inte själv ta ställning. Jag vill bara att ni ska titta på klippet och tänka efter vad ni själva tycker, bra eller dåligt?. DS

När kastanjerna blommar i Paris

En man i min släkt har en tendens att ge mig böcker i julklapp, varje år. Antagligen eftersom jag läste böcker på löpande band och ständigt ville ha påfyllning (detta kan ha lett till min närsynthet). I julas fick jag i alla fall Hemsöborna av August Strindberg och När kastanjerna blommar i Paris av Ing-Marie Erikssosn. Dessa hade i alla fall någon anknytning till mig som person; Strindberg eftersom jag gillar historia och  Ing-Maries "kastanjer" eftersom jag läst franska i skolan. (Tidigare år har jag fått en bok om  en gubbe som bor i Stockholm i 80 år och inte gör någonting samt en bok om självhjålp vid 40-årskris kallad "Du är inte ensam")
Strindberg har jag redan kommenterat, och nu har jag lyckats traggla mig klart genom den ofantligt tråkiga boken om en stackars lintott till flicka som åker till Paris och motvilligt blir del av det klassiska skräckexemplet av en aupair-plats.
Sedan händer det inte så värst mycket mer. Rent litterärt är det faktiskt en riktigt bra bok med mycket fina målande beskrivningar, men om det är den gråa framsidan eller den tråkiga huvudrollen som gör det, men det tar emot att plocka fram boken. När man väl gjort det är det däremot inget problem att läsa länge, vilket ju i.o.f.s. kan tyckas märkligt, men så är det. Så det var den boken. Är det någon som har en bra pocket att låna mig? 

Historien om: Marcus Schenkenberg, Guds schenk till kvinnorna.

Kom plötsligt att tänka på en rolig episod då jag och ett par vänner kollade på TV hemma hos mig för kanske ett år sedan. En kille i TV-serien såg så förbannat bekant ut, men ingen kunde komma på vem han påminde om.
'Ashton Kutcher!', utbrister Linda efter ett tag, vilket möts av missnöjda grymtningar från oss andra.
'Njaee.... jag vet inte riktigt jag, han ser ju lite ut som en Ken-docka, den här... Vem är det som ser ut som en Ken-docka?', säger Jessica tvekande.
'Marcus Shcenkenberg! ' utbrister vi båda.
Emma som dittills suttit tyst nickar och sägere att 'ja, det är det ju!
Linda ser ut som ett stort frågetecken. Hon säger att det visst är Ashton Kutcher han är lik och erkänner utan omsvepelser att hon aldrig hört talas om denne "Schenkenberg". 
Resten av kvällen vigs åt att utan några som helst framgångar försöka förklara för stackars Linda vem Sveriges mest kända manliga modell under 90-talet är. 'Men, han var ju ihop med Pamela Anderson!' , försöker vi, men Linda påpekar bara ännu mer envist att killen på TV ser ut som Ashton Kutcher och att Marcus aldrig existerat, han är något som vi alla hittat på, alternativt drömt i en kollektiv dröm någon gång.
Någon vecka senare försökte jag visa en bild på Schenkenberg på google. Linda fortsatte envist hävda att han inte var det minsta lik killen på tv. Och ett han säkert inte fanns på riktigt.
Sorry, Schenkan, du är visst inte så poppis längre.


Tält bland myror och grävlingar

Igår kom jag, mimsan o ondskan hem från vår lilla tälttripp. Oj vad kul vi hade. Idag är jag röd överallt, slarvade kanske lite med solskydd.  Oj vad läskigt det vara att tälta. Efter att vi sett en skylt om ett grävlingsgryt ca 100 meter från vår tältplats såg vi grävlingar överallt;  Havsgrävlingar, flyggrävlingar, myrgrävlingar, grävlingar som kan knyta knutar på tältet, grävlingar som öppnar frysväskan, för att inte tala om grävlingar i tältet(!). På morgonen fann vi ett kort hårstrå på min kudde (även känd som min tröja) som var kort och svart-vitt! Ondskan är blond och mimsan o jag har lockigt brunt hår. Misstänkt, misstänkt.
Grävlingar finns överallt och de är farligare än man tror. Snart tar de över jorden. Resistenta bakterier, släng er i väggen!
Grävling vid gryt

Varmt som in i helvitti

Ojojoj. Sommar sommar. I like. Min nacke likes. För när det är varmt kan den inte fucka upp. Vilket den alltid gör annars.
I veckan ska jag inte jobba i butiken. Inte hört ett ord från chefen. Vi får se hur det blir i sommar. Tror jag ska se mig om efter jobb.
Lämnade av pojkvännen vid busshållplatsen efter att han o jag tagit en promenad och köpt glass. Jodå, laktosintolerant jävlar som jag själv kan äta glass köpt på bensinmackar. Bara glassen inte är för stor. Diplom-Is har en snickersglass som jag är  väldigt förtjust i.
 Förr hade de en likadan med twix, men inte denna sommar. Synd, den tyckte jag ännu mer om. Nu tror jag att jag har ätit fyra glassar den här sommaren, vilket är mer än förra och förrförra sommaren tillsammans. Jag äter inte så mycket glass...

RSS 2.0