Ignorerad blogg

Hahaha! Jag har låtit min blogg ligga i dvala så pass länge att datorn inte längre minns var den är! Imorrn ska jag kanlla på min dator! Komsi komsi

Hungrig och trött

Nä, nu vill jag inte hålla på med den här uppgiften längre. Värst av allt är att innan jag kan skicka den måste jag antagligen åka iväg till pappas kontor för att kunna konvertera den till pdf. Jobbigt och omständigt

Helvetet på jorden

Att behöva lyssna på samma jabblande, dag ut och dag in. Att höra samma velande runt ett och samma problem, om och om igen tills man vill hugga av sig huvudet för att slippa höra mer.

Så dum så man tror att man ska dö!

Aaargh! Jag klarar inte av det här längre. Jag vill inte bo här längre, jag KAN inte bo här längre!
Jag får aldrig jobba ifred, jag får aldrig göra någonting utan att någon (vanligtvis samma person) ska avbryta för att fråga om vädret eller något annat totalt oviktigt. Som om jag inte skulle vara upptagen. Som om det jag gör omöjligt kan vara viktigt. EN sak är säker, om jag ska syssla med det här som karriär kommer jag inte kunna ha en normal relation till honom, han kommer aldrig respektera det som något mer än en hobby. Musik skulle ju aldrig kunna vara något viktigt, eller hur? Ush, jag vill bara gråta.
Jag måste härifrån och det kvickt, för bor jag här mycket längre till kommer jag bli galen. Jag måste skaffa mig ett jobb till våren så att jag kan ha råd med hyra till en andrahandslägenhet eller något. Jag känner mig så fången.

Bad, student! FY!

Ojojoj. Nu måste jag jobba igen. Trots svordomar och mordhot skriver tydligen inte min examinationsuppgift sig själv... Inte den heller alltså.

She's only 35!

Dagens låt, fick ett grymt craving efter den. Åååå! Wow. Tänk om man bott i USA och varit 20 runt 89! Då hade man kunnat gå på grymma konserter! Förövrigt är den här sångaren den enda man jag anser komma undan med skinnbrallor.
-Och kolla piruetten!
Då... 
och nu...

Längtar efter nya X-men

Idag fick jag lite X-men abstinens. Jag kan få det ibland. Alla som känner mig vet ju att jag är en supernörd innerst inne. Gambit ska vara med i den nya filmen. Han var alltid lite av en favorit för mig. Jag tyckte alltid att han var helcool när jag var liten.


Längtar, längtar, längtar!

Gråtattack

Jag längtar verkligen efter min dator, för den här driver mig verkligen till vansinne. Inte för att det kommer hjälpa just nu, uppgiften ska vara inne om 50 timmar. Jag hatar när det blir så här. Jag sätter så mycket press på mig själv, och då känns det ju helt förjävligt om allt skulle falla på tekniska problem. Försöker lugna mig med té. Det här är min tredje eller fjärde kopp idag. Suck. Om jag hade en superkraft skulle det vara att stoppa tiden. Tänk så underbart det vore. Bara stoppa tiden, hinna göra något annat, slappna av och sedan återvända till uppgiften med axlarna lite längre ifrån öronen. Tänk så underbart det vore.
30-31 december ska hon komma. Eller han. Min nya dator alltså. Jag vet inte om det är en pojke eller en flicka. Längtar, längtar...

Mörk choklad, en mörk dag

86% för att var mer exakt. Jag skulle köpa 70%, men råkade ta fel. Det gör inget, båda är ju goda.
Nu ska jag strax fortsätta med min spotting chart, och sen måste jag skriva själva uppsatsen också.
Kill me now!

Uuuäääää!

Blä! Fan vad jag inte vill längre. Jag hinner inte med någonting. Jag jobbar så fort jag kan, men det räcker ändå inte till. Jag hinner ingenting. Jag måste jobba som en galning och jag kan inte. Jag måste få sova. Jag måste hinna köpa julklappar, jag måste hinna byta julklappar. Jag kan på fredag innan kl fem-sex, men sen måste jag sticka igen. Jag åker tidigt på söndag morgon.

Du som aldrig haft blod på din hand
vem är du att döma mig?
Du som aldrig stått vid vansinnets rand
och endast viskat 'nej'
Ty rösten bär inte nog att skrika
Den ha snörpts åt av en osynlig snara
Där ser du, vi är inte alls lika
Vänd dig om och låt mig vidare fara

Nyköpt

Jag har tydligen på mig spanderarbyxorna den här helgen, för nu har jag köpt en dator också.
Product Image
Visst är han fin?

Dyrt besök i Täby

Jag köpte inte jeansen som jag kom dit för att köpa, leveransen var tydligen försenad, men de skulle ringa mig så fort de kom in.
Däremot köpte jag:
Skidjacka
Skidbyxor
Superunderställ
Vinterstövlar
Ylle/Akryl-kofta

Allt till ett sammanlagt värde av 4100 kr...
Som tur var tyckte min mor att superunderstället skulle vara en tidig julklapp (ska använda det i Åre, innan jul) och hon tyckte även att del i skidstället kunde hon stå för... så jag har bara betalt 2800 kr. Hela mitt studiebidrag för decembermånad blåste bort på en dag. Oooops!

Dumma dumma programmeringskurs

Dumma programmeringskurs. Av nån jävla anledning tycker den att jag svarar fel, men det tycker då minsann inte jag att jag gör... Jag kanske är lite partisk i frågan, men jag förstår inte hur de tycker att det ska vara. Måste sätta mig med den dumma filmen igen

AAAAaaaaaaaaaaaaaaaargh!

Så fort han kommer hem får jag inte gjort något, för jag är tydligen hans privata psykolog som han ska prata av sig hos. Inte fan börjar jag prata om min dag och leka tjugo frågor med honom när han sitter och jobbar! Det är ju så att man vill gråta! Aldrig får man jobba ifred.

Fy fan för regnrusk!

En timmes prmenad på Norrö och sen hem igen och mina nyimpregnerade skor är genomblöta. Fick till och med ta av mig strumporna som blivit riktigt blöta. Härute snöar det i alla fall inte. Nu ska jag titta på the Rock (igen) och göra en spottinglista. Oj. just det, jag måste gå in på apple först!

Wow! Jag kanske ska göra filmmusik ändå?

Gick in på min jammasida för första gången på länge, och hade fått massa roliga mail. En kille som tyckte att jag lät bohemisk, en annan som ville ha upp mer låtar, en stockholmare som var intresserad av att kanske starta ett band (vore ju hur kul som helst!) och två filmare från Helsingborg som vill använda en av mina låtar till en film. Tyvärr var det 1 ½ månad sen de skrev till mig, så de kanske har gått vidare till något annat, men annars vore det ju hur kul som helst. Imorrn ska jag klicka hem min nya mac, och i julklapp önskar jag mig en fin liten låda med åtta kanaler och ett mysigt litet ljudkort.

Historien om busschauffören

En före detta vän till mig har en mamma som jobbar som busschaufför. Jag gillar inte att åka i hennes buss av följande anledningar:

1. Jag har aldrig riktigt gillat henne
2. Jag tror aldrig hon riktigt gillat mig
3. Jag kommer inte ihåg vad hon heter
4. Jag tror hon känner igen mig
5. Jag har inte talat med hennes son på väldigt länge, avsiktligt
6. Hon kör som en blådåre

Gissa två gånger vem som körde bussen hem idag.

Wow! Så lite tid.. alldeles för mycket att göra

Köpa julklappar
Plugga inför tenta
Skriva tenta
Göra hemtenta
Göra slutprov i programmering

Inte så många punkter, eller hur?
Nej, men tillräckligt krävande för att driva mig till vansinne.
Känner mig någorlunda säker inför tentan på torsdag, men allt det andra stressar mig som fan. Mitt i alltihop ska jag försöka köpa en ny dator också. Man, this sucks!

Mysigt födelsedagsfirande.

Det var jättekul med utgång och allt i lördags och superkul att träffa Annelie lite spur of the moment...

Barbapappa håller mig numera sällskap om kvällarna då jag sätter honom på sängkanten. Men när jag ska sova bruka han få hamna på golvet. Han är så ivägen... Sto som han är. Tack för min nya rosa kompis, Emma och Jessica och Mimmi. Fick jag med alla nu?

Tänka först, tala sen?

Vi alla minns nog rapparen Ken som uppmuntrade oss att våldta prinsessan Madeilene och efter det inte spelades på radio längre... Efter händelsen polisanmäldes han för förtal och uppvigling. Detta är ett utdrag ur förhöret med rapparen, efter att han sjungit "Spräng regeringen" acapella. En polis läser upp rader ur sagda text och ber Ken förklara. (Metafor är visst Kens favoritord...)

Polis: "Ta upp era händer och fram med svärden."
Ken: En metafor bara rakt igenom. Det är mera, liksom (ohörbart) här refererar till gamla riddare, från, liksom... från 1500-talet, typ.
Polis: Mm.
Ken: Och det är mer, liksom, en liksom, en metafor om att... varför (ohörbart) ska kungahuset ha alla dom här pengarna... ska dom... liksom, ska dom... existera med allt dom gör... vad är det dom gör... dom åker ut och skakar hand för Sverige... drottning Silvia åker runt och skakar hand för Sverige och hon är halvsvensk precis som mig. Jag skulle lika gärna också kunna ta på mig ett par... en kostym... åka runt och säga "hej hej" från Sverige.
Polis: Men om vi... vi inte... vi backar lite och bara tar det här med svärden... du menar alltså inte... du menar någon form av oblodig... uppr... uppror, eller?
Ken: Nej, nej, nej, nej, nej, utan jag menar bara en metafor, liksom, "tänk till". /.../ Att ska dom verkligen ha... är inte det där... är det inte våra grejer dom sitter på. Är det inte dina och mina, som skattebetalare... Är det inte våra pengar dom sitter och ruvar på?
Polis: "Sen drar vi till slottet och våldtar Madelaine."
Ken: Det hör i... det hör ihop i samma metafor. Det är exakt samma förklaring. De... den... dom båda linjerna hör ihop.  "Sen drar vi till slottet", "Ta upp era händer. Fram med svärden. Sen drar vi till slottet." Och det rakt av...
Polis: Och den sista...
Ken: "Och våldtar Madeleine."
Polis: Ja...
Ken: Det är liksom (ohörbart).
Polis: Vad menar du när du säger det?
Ken: (Ohörbart) Det är en väldigt grov metafor. Det är en metafor...
Polis: Fortfarande en metafor, alltså?
Ken: Ja, det är att man... att man... nu tar vi... nu tar vi bort dom, liksom. Nu kör vi över dom på alla sätt man kan köra över dom... så precis som dom har kört över oss.
Polis: Mm (ohörbart) du anser dig överkörd alltså?
Ken: Alltså inte bokstavligen menade (ohörbart) att hela Sverige ska gå och våldta Madeleine för det skulle bli ganska jobbigt.
Polis: Ja... det kan man väl lindrigt sagt säga.

Hmmm... Jo det blir nog lite jobbigt, om inte annat så för Madeleine. Ken är en rolig prick han...


Födelsedagspresenter

Nu har jag fått lite presenter, hade lite släkt över på fika.
Termos
Pyjamas
Uggla
Presentkort på ticnet o bio
Bok, Om jag kunde drömma.

Jobbig musikuppgift

Nu har jag en hemuppgift igen. Den här avgör ungefär halva mitt betyg. No pressure there...
Nu ska jag sätta mig och göra en första kartläggning av teman. Sen ska jag öva lite iför min tenta nästa vecka.

Leaving on a jetplane

Hej. Testing. Det här är för övrigt en bra låt från 70-talet.

Dr Phil

Kollar på Dr Phil där de pratar om hur bilder som publicerats på internet av en själv och andra kan förstöra ens liv. Jo, det var väl ingen överraskning direkt, att man inte ska lägga upp bikinibilder eller fyllebilder och så. Miss New Jersey förlorade sin titel på grund av bilder av henne när hon dricker alkohol som lagts upp på internet. En annan kille åkte i fängelse med hjälp av bilder som fanns på samma sida. Det är alltså ett tvåhövdat problem. Det ända jag vet är att samtidigt som folk gnäller över övervakningskameror i butiker, på tågstationer och vid biltullsstationer lägger vi frivilligt upp långt mer privata bilder själva på internet. Bilder som alla kan se med hjälp av några knapptryck. Handlar det om ett bekräftelsebehov där vi alla känner ett behov av att visa upp oss, eller är det en undermedveten önskan att bli mer kontrollerade? Klarar vi kanske inte av den anonymitet vi skapat och försöker återvända till småstadssamhället, där alla visste allt om alla?

RSS 2.0