EU-parlamentsvalet 7 juni - Men så rösta då för faen!

Bara en liten påminnelse till alla röstmyndiga att rösta i till EU-parlamentet i juni. Ni som undrar varför kan få några fina argument här:

EU-parlamentet ska ses som en fjärde bestämmelseinstans (efter våra tre i Sverige).

Om du inte har röstat (men var berättigad att göra så) har du ingen rätt att klaga på eventuella "felaktiga" beslut från sagda instans (Givetvis har du rätt att klaga, men du är bra jävla pantad om du klagar när du inte röstade).

Extremister röstar ALLTID. Ju färre som röstar desto mer snedvridet blir resultatet.

Ett sista litet "barnen i afrika"-argument:

Ta vara på dina demokratiska rättigheter, de är inte självklara! Tänk på alla de som lever i diktatur!

Cravings

Jävla chipspåse som ligger på köksbänken och suktar mig.

Skrämmande avslappnad och längtar till Grey's Anatomy

Ganska slapp dag idag. 
Jag deklarerade imorse för att få det ur vägen innan helgen. Längtar till mitten av juni när pengarna ska droppa in!
Åkte in till stan till syrran för att shoppa lite innan biblioteket, men vi stötte på vår kusin på tunnelbanan och eftersom det var hans födelsedag idag gick vi och åt lunch med honom. Efteråt tog vi en kaffe i kungsträdgården. Jättemysigt med liveband som spelade folkmusik och körsbärsblom och allt.
Sedan sprang jag till biblioteket, fick absolut ingen hjälp av den första bibliotikarien och fick finna mig i att leta själv. Sedan fick jag jättebra hjälp av nästa bibliotikarie med att kopiera. hon som tog betalt och fixade mitt kort var jättesnäll, men det hela avslutades med ännu en bibliotikarie som inte kunde hjälpa mig. När jag frågade om möjligheten att låna hem diverse rättshandlingar tittade hon på mig som om hon inte förstod vad jag pratade om. Helkonstigt.
Sedan åkte jag till Musikbiblioteket på Torsgatan bara för att finna att de stängt sex minuter tidigare. Sugigt värre.
För att känna att jag fått något vettigt gjort köpte jag vinet till imorrn idag. 
På bussen hem upptäckte jag något riktigt härligt, så här kommer två bilder med vårtecken

Tillräckligt med vitsippor för att man ska kunna plocka två buketter på några minuter

Öppen taklucka på bussen!


Härlig morgon med industriell metal

Ja, så kunde det ha varit, om jag inte bodde ihop med en person som är ytterst mån om sin skönhetssömn, och inte vill bli störd på morgonen. Istället får jag alltså sitta här själv med min frulle och nynna på novelty-shlock av Connie Francis.
Det kunde varit värre.

Dags att göra det jag ska...

Har fått ett brev från Lottorna som försöker värva mig.. Hmm. nja, jag och militären går väl kanske inte så bra ihop, eller?
Nu ska jag i alla fall sluta lyssna på Kidneythieves och gå tillbaka till Monica Z.


Lite vårkänslor

Jodå, jag är mänsklig ( i alla fall lite grann) och har lite vårkänslor. 
Titta vad jag plockade igår!


Vad ska jag göra under 30 min?

Kollade runt och upptäckte att biblioteket inte öppnar förrän 12 och jag slutar 11 idag. Vad ska jag hitta på i 30 minuter? Det tar nämligen bara tjugo minuter dit med bussen från Universitetet. Blää. Vad ska jag hitta på? Jag hatar att vara uttråkad när jag har mycket att göra.

Två fantastiska institutioner

Jag älskar Statens musikbibliotek! Jag har just dragit iväg sju bokningar till dem och imorgon ska jag svinga förbi och plocka upp böckerna samtidigt som jag lämnar av Stravinsky-noterna som jag lånade för snart en månad sen. Den här månaden har gått alldeles för fort. Men i alla fall, behöver du noter eller en bok om musik (även en hel del populär-musik), det är här du ska leta!
Sedan blev jag nyss lite småkär i Ginza. De har världens CD-rea och jag funderar på att köpa soundtracket till Bride of Chucky (som för övrigt är en riktigt bra film för lata kvällar med en skål popcorn) för 10 spänn! 10 kronor för en skiva, det är ju ingenting! 
Nu ska jag spana vidare och försöka börja på min dumma uppsats.
Ciao!

Trötthetssymptom

Ibland kommer jag förbi en viss gräns av trötthet när jag blir helt död. Jag kan inte göra så mycket annat än glo på tv och spela dataspel. Det är inte den där förbi-tröttheten då man blir överkreativ, bara en sådan när man är helt död. Då säger jag bara en sak:
Thank God for Sex and the City!
Citat: Balls are to men what handbags are to women. They're just bags, but we'd feel naked without them.

Barn utan stereotypa könsroller

Idag läste jag i DN om föräldrar som anstränger sig lite extra för att inte lära sina barn några könsroller. Det deprimerande var att mycket av deras hårda arbete förstördes så fort barnen började på dagis. Bara några dagar in slutade flickan att leka med bilar för "det är bara pojkar som leker med bilar" och plötsligt ville hon ha på sig klänning, för då sa fröknarna att man var fin. Jag undrar hur man ska göra med det där, alla klagar på mig hela tiden, säger att jag är för... ja vad är ordet de använder nu igen? Jag vet faktiskt inte. Jag brukar tuna ut det, för jag tycker att de är gigantiska idioter när de säger det. Om man inte reagerar på de små sakerna, vad ska man då reagera på? En vis person (ja, många andra, även dumma har också sagt det, men det måste ju börjat med en person) sa en gång att man måste gräva där man står, och det tycker jag att man bör tillämpa här också. Allt det här är bara så svårt. Tack gode gud att jag inte ska ha barn any time soon.

Tung dag.

Har pluggat hela dagen och känner mig definitivt inte förberedd inför tentan imorrn. Hoppas att Katarina är snäll mot oss. Jag bestämde mig för att inte satsa på B eller A på inlämningsuppgiften. Då skulle jag få sitta uppe hela natten.

Mer middagsbloggande

Detta är resultatet av min fantastiska kulinariska kreativitet idag. Synd att jag inte kan vara lika kreativ vad gäller mitt tentaskrivande.
Någon sorts korvgryta:

Snabb middag

Nu har jag skrivit klart om minimalism, men har fortfarande halva aleatorik och postmodernism kontra modernism kvar.
Just nu sitter jag och äter en smaskig middag

Gnocchi med tomater och sallad, några kräftskjärtar och stekt halloumi.

Pirate Bay - Fällda!

Enligt nyhetskanalen.se har piratebay blivit fällda för medhjälp till brott mot upphovrätten. De har dömts till ett års fängelse var och ska betala 30 miljoner i skadestånd (att jämföra med krävda 100) till filmbolagen som medverkat i rättegången.
Personligen tycker jag att det har blivit en väldigt intressant diskussion om detta, så vad tycker ni om detta, och varför?

På SU & vad som hände igår.

Lyckades ta mig iväg ia alla fall. Väl där var hela campus spöklikt tomt och tyst. Jag kom in till min föreläsning, 45 min sent men läraren var lika glad för det, och fick skriva av anteckningar av min snälla bänkgranne. Plötsligt pekar läraren på mig med hela handen och frågar mig vad jag ska skriva min B-uppsats om. Jag bara slängde ur mig det jag tänkt på (som jag funderat på att skippa) och fick sedan order om att absolut inte byta, bara försöka avgränsa mig ganska rejält. Jag ska försöka fixa det också nu i dagarna.
När jag drog in till Täby igår hade jag världens flyt, när jag stod och väntade på bussen ringde plötsligt Annelie och frågade om jag skulle hänga på till Täby. Praktiskt som tusan att få skjuts i stället, det går ju sjukt mycket fortare. Jag och Annelie hade ett gemensamt ärende, lämna tillbaka dumköp på Gina Tricot. Sedan fikade (Kevin lunchade) vi och drog sedan vidare till Musikbörsen där jag kollade gitarrer. Sedan lämnade vi av K i Maggan och Annelie hängde med hem till mig. Vi lagade sjukt god pastasås med kalkon, champinjoner och babyspenat med pasta. Det var mycket trevligt.
Nu ska jag göra en liten pengaöverföring för att kunna köpa en sablans plank-jävel.

Hjälp, fan och tusan också!

Under min frukost fick jag plötsligt för mig att jag skulle kolla i almanackan. Tur det! Jag hade helt glömt bort att jag har föreläsning idag. Som tur är lär jag hinna om jag lägger på en rem. Vi hörs i eftermiddag!

Sov...

Jag försov mig i morse. När jag gick upp tog jag mig ut för att springa en runda, men det gick riktigt dåligt. Nu lyssnar jag på Monica Zetterlund som jag vanligtvis inte alls tycker om, men nu ska jag skriva en del av mitt populärmusikarbete om just denna låt som hon sjunger; Sov.
Finfin...
Om lite mindre än en timme ska jag börja ta mig in mot täby för att titta på något jag ska köpa till mig själv. En liten present skulle man kunna säga.

Debussy: Clair de lune

Efter en högst atonal/fritonal/musikaliskt hysterisk dag, känns det skönt att avsluta med något om än inte tonalt så i alla fall harmoniskt därför får en liten månstråle avsluta min kväll, för nu tar jag och hoppar i bingen.
Klockan tio imorgon börjar tentan, önska mig lycka till.

Kämpig dag

N har jag gjort mig i ordning för att äta lunch med folk jag inte tycker om. Sedan ska jag så fort som möjligt smita iväg och försöka plugga inför tentan imorrn.

På allmän begäran: Vad jag ska göra i höst

Till hösten flyttar jag förhoppningsvis till Växjö för att plugga musikproduktion. Om jag inte kommer in där hoppas jag på skövde. Om jag inte skulle komma in där heller blir det eventuellt kulturledare i växjö, eller så tar jag lite allmänna musikkurser och hoppar sedan på en förberedande ingenjörskurs i antingen växjö eller örebro för att bli någon typ av ljudingenjör. Eventuellt kan jag tänka mig att hoppa in som ljudsättare i karlstad.
Klart så? Jag hinner inte förklara djupare. Jag måste skriva tre uppsatser plugga ingör två tentor, komma på vad jag ska skriva min B-ppsats om och skriva lite material att visa upp för växjö-folket och hinna stimanmäla hela shabraket.
Apropå stim...

Helkul kväll med Jesus och en ängel

Igår hängde jag med min namne till Sundbyberg för att möta upp med hennes gamla polare från Alicante. De tre influgna spanjorerna skulle få smaka på svenska köttbullar med lingonsylt och brunsås. Jag och Emma tyckte att det var lite kul att vi skulle träffa en Jesus och en Angel (ängel) på långfredag. Vi som inte skulle äta satte oss i Jasminas rymliga vardagsrum och åt nötter. När de andra ätit klart (de åt tydligen jättemycket, för de var så mätta att de knappt kunde stå på benen) kom de ut och satte sig hos oss. Vi satt väl där i ett par bra timmar och snackade strunt på spanska/engelska/svenska innan vi gick ut för att dansa. Vi gick till Greta Garbo mest av praktiska skäl eftersom de bara låg en femhundra meter bort och hade hur kul som helst. Den som inte sett Jesus dansa Jackson på ett podie har missat något.
Kvällen satte deffintivt sina spår, inatt drömde jag att jag satt och sackade med en av tjejjerna på tunnelbanan.

Tystnad råder

Hahaha! Med tanke på att vi är tre personer i huset är det fantastiskt tyst. Jag tror att båda de andra sover. En sover i alla fall. Det snarkas här intill. Jag ska nog gå och se vad som hänt med den andra lilla människan.

Midnattsloppet

Jag har ju blivit inlurad att springa midnattsloppet med Annelie i augusti, men nu kom jag på att det kanske blir svårt om jag ska flytta då... Ja, vi får väl se helt enkelt. 
Just nu lyssnar jag på extremt plågsam musik av någon som heter Murail. Jag blir lite störd på att vi ska kunna årtal på tentan, men årtal står varken i vår urslitteratur, eller på Naxos (som är den streamingtjänst vi ska använda). Vissa av styckerna som vår lärare angivit som viktiga att lyssna på finns inte ens med på naxos. Hur ska man göra då liksom?

Tankar en onsdagsmorgon.

Mina dumma naglar skivar sig hela tiden. vad fan håller de på med? Naglarna ska finnas där när jag behöver ha sönder plastförpackningar eller bara för att vara fina. Inget funkar ju om de skivar sig hela tiden. Dumma!
Nu sitter jag här ensam i köket igen, övergiven av min pojkvän som ska jobba med ett jobb som jag lite avundsjukt undrar varför jag aldrig blivit tilldelad att sköta. Jag har hållit på med det här lika länge som han och jag har i flera lägen bevisat att jag har ett bättre öra med större känslighet för mellanregistret än vad han har. Men nej, det är klart, lilla Emma kan man ju skita i, för hon är ju tjej. 
Är det inte bra märkligt, att när en kille ser till att visa att han kan något, då heter det att han är "hungrig" eller "visar framfötterna", han möts med leenden och en klapp på axeln. När man som tjej gör samma sak, då heter det istället att man är "inte tillräckligt ödmjuk" eller varför inte bara "bitchig" (det senare uttalas oftast av manliga kollegor som står ungefär lika i rang och nu känner sig hotade). Varför får inte vi tjejer vara bra?
När tjejerna började få bättre betygssnitt än killarna då fick också höga betyg än ny innebörd. Från att ha varit något töntigt, blev det istället något tjejjigt (värre än töntigt då eller?). Plötsligt blev höga betyg något som skulle förknippas med kvinnor som ett ideal. Nu skulle vi inte längre vara söta och smala längre, nej nu ska vi lyckas få högsta betyg i alla ämnen också (utan att för den sakens skull någonsin tala öppet på en lektion eller ha högre betyg än våra pojkvänner). Höga betyg blev ett till måste på den redan oändliga listan. Så i skolan får vi var duktiga (inom vissa gränser), men det finns fortfarande några områden där vi definitivt inte får visa vad vi kan. 
Som musiker vet jag inte hur många gånger jag fått höra att jag är jättebra, speciellt eftersom jag är tjej. Som om det faktum att jag föddes utan penis skulle vara ett handikapp inom musiken. Då vill jag svara att "jo, jag är jävligt bra, särskilt eftersom jag alltid har haft press att hålla mitt betygsnitt på minst 75% A och dessutom städat, tvättat, diskat och lagat mat hemma." Där har vi mitt handikapp som kvinna. Jag har inte mött en enda kille som förväntats göra lika mycket hushållsuppgifter som den genomsnittliga tjejjen. Men skulle jag säga något sånt här, ja då blir jag ju bitchig igen, då är jag gnällig och det är ju ungefär det osexigaste en kvinna kan vara. 
Så hur ska man vara då, söt, snäll och foglig? Kåt, glad och tacksam (som de så utmärkt uttrycker det i Gifta par)? Det är jävligt svårt att veta, när alla män i de där idiotiska "undersökningarna" som alla tjejtidningar gör, säger att de vill ha intelligenta, roliga kvinnor. Det blir ju lite svårt, eftersom så fort en kvinna är intelligent eller har talang, så blir hon fantastiskt tråkig och ointressant i alla killars ögon. Hur mycket hon än skämtar så uppfattas hon som arrogant eller manhaftig. Och när en kvinna är rolig, ja det är väl möjligtvis en jävligt blåst kvinna, som är rolig att skratta åt.
Jag vet inte riktigt vad jag vill säga med det här, annat än att det är en långt ifrån jämlik värld vi lever i. Män trycks åt alla möjliga håll, antingen kallas de omanliga eller så är de skitstövlar. Och vi kvinnor, vi kallas ingenting. Ingen vågar öppet tala om vad vi är, för det vore ju sexistiskt. Men det här är vad vi är: Bitchiga ragator och blåsta bimbos.

Oj, vad jag är duktig

Igår var jag ute på årets första löprunda. Det var grymt skönt. Lite kallt om huvudet kanske, jag borde nog haft mössa på mig, men ändå riktigt härligt. Efteråt tränade jag lite styrka och idag har jag träningsvärk i lår och mage.
Fan vad skönt!

Recept: Gryta på en spik

Jag kände mg lite kreativ när jag skulle laga lunch idag, så jag improviserade fram detta av vad som fanns hemma.
Jag hade inte tänkt skriva om det, varpå jag inte tog någon bild (jag lägger upp en när jag lagar det igen nästa gång), men det var så sjukt gott att jag kände att jag måste dela med mig av min genialitet i köket.
Till 2 pers.
Ingredienser:
4 medelstora potatisar
6 skivor falukorv
1 burk vita bönor i tomatsås
1/2 burk soltorkade tomater (ca 6 st)
1-2 msk tomatpuré
1 msk konc. hönsbuljong (kan utelämnas och bytas ut mot lite vatten)
1-2 msk öl (om den är lite lätt avslagen är det bara bättre, då skummar det inte så mycket i grytan)
1 1/2 krm paprika
1 stor vitlöksklyfta (eller två mindre, kan bytas ut mot vitlökspulver)
1 msk hackad persilja (fryst funkar bra)
lite salt (till potatisen)
smör (till stekning)

Skala och skär potatisen i bitar, ca 1x2x2 cm stora. Koka tills de känns nästan klara, låt rinna av (självklart fungerar det att skära överbliven kokt potatis från dagen innan). Skär falukorven till 1/2 cm breda stavar, stek på medelvärme i kastrullen med den avrunna potatisen, krydda med paprika. Strimla tomaterna, häll i dem och bönorna i grytan när falukorven fått lite stekyta. Låt allt bli varmt innan du tillsätter tomatpuré, buljong och öl. Pressa i vitlöken och tillsätt persiljan. Låt det sedan puttra under omrörning tills dofterna har blandats (innan luktar det öl, vilket det inte bör göra vid servering). Servera i djup tallrik med ett knäckebröd med vällagrad ost på. Festligt blir det med ett mustigt rödvin till, men citronvatten fungerar bra till vardags.

Plugga hela dagen

Det är i alla fall min aspiration.
Igår hade jag en mindre gråtattack över telefon med min käre pojkvän. Jag tror han blev lite skrämd. Han sa inte så mycket. Jag känner mig sjukt labil just nu. Det känns bara som om allt faller ned runt omkring mig och kvar står jag omgiven av en värld jag inte förstår någonting av. 
Jag antar att det ända jag kan göra är att sätta manken till och jobba hårt, det är det enda jag vet hur man gör. Jag måste i alla fall försöka bevisa för alla hur fel de har trott om mig.

Solsken med Emma och ett och annat irritationsmoment.

Idag var jag och Emma inne i stan och njöt av solskenet.
Eftersom alla andra säkert skriver tråkiga inlägg om hur "skööönt det är med solskenet! Verkligen häärligt med lite vårkänslor!", så skippar jag det och skriver istället om hur irriterande vissa saker är.

Turister som kommer upp till Stockholm bara för att bära en T-shirt med texten : "Fuck you! I'm a skåning".
Ingen bad dig komma hit, om du bara ska hålla på så där kan du faktiskt dra härifrån.
Personer som går långsamt.
Vill du strosa, åk ut på landet. En undersökning förra året visade att det stockholmarna irriterar sig mest på i vardagen var långsamgående människor. Jag kan inte annat en hålla med till fullo.
Personer som står till vänster i rulltrappan.
Många hörde säkert om aprilskämtet i Metro om att det skulle bli böter på att bryta mot denna vedertagna Stockholms-regel. Om det ändå varit sant.
Lång kö till toaletterna.
Alla som försökt gå på toaletten på donken vid kungsan känner igen följande scenario. Mer än hälften av borden står tomma, men det är ändå tillräckligt mycket folk i lokalen för att brandinspektören skulle rynka pannan. Var är alla? Jo, de står i toalettkön till de TRE toaletterna (3 toaletter till 250 sittplatser, det kan väl vilken lågstadieelev som helst räkna ut att det inte håller).

Någon att tillägga?

Att lyssna på musik och vicka på tårna

Det är precis vad jag gör just nu. Jag ska kanske ta och laga lite lunch snart. Sen borde jag slå en pling till Emma, det var ett tag sen jag såg henne sist nu. 

Döden är alltid en oväntad gäst

Kollade igenom tidningen. Jag brukar inte läsa familjsidorna, men jag tittade lite idag. Plötsligt var det som om ett namn växte på sidan.
"Å herregud!" tänkte jag. "Den där kvinnan känner ju jag." När jag jobbade på hemtjänsten förra sommaren var jag hemma hos henne mist en gång om dagen. Jag har gett den kvinnan medicin, jag har hjälpt henne i säng och jag har lagat frukost åt henne. Jag minns fortfarande hur hon försökte få en att stanna lite längre, eftersom hon inte tyckte om att sitta ensam. Jag minns precis hur hon brukade låta. 
Det känns alltid lika konstigt när någon bara inte finns längre. Allt det där som inte är fysiskt, vart tar det vägen? Vi människor är väl så inpräntade med vår fysiska värld, där allt kan mätas och vägas. Det går liksom inte att riktigt att begripa sig på det där andra. Tankarna och minnena som vi har. Visst, det handlar om elektriska impulser och kemiska ämnen, men det känns alltid så väldigt avlägset. 
Jag hoppas hon dog med ett glas sherry i handen, det hade hon nog velat.

Money, money, money!

Jag fick hem min deklaration idag och fann till min stora glädje att jag ska få tillbaka.
Eftersom jag vet att min kära ex-chef inte alltid varit duktig med att betala dra av tillräckligt med skatt var jag lite orolig, men det visade sig att han också gjort så att jag betalat in för mycket på lite andra områden, så strax före midsommar ska skatteverket vara gulliga och ge mig lite extra sommarslantar.
Som Broder Tuck sa:
Prisa Gud! Här kommer skatteåterbåringen!

RSS 2.0