Idag ska jag jobba och INTE låta minderåriga köpa öl

Ja, vi får väl se hur det går med det. De små brukar ju vara lustiga och kluriga med det där. Man kanske borde ha en skolkatalog i kassan för att kolla upp. Det är fortfarande en timme tills jag ska gå till jobbet, men jag kan ju vissa på ett ungefär hur jag kommer se ut idag. Vi har bytt tröjor, och jag har bara min gamla som ska lämnas in här, men de nya är snarlika.
image69
Ja, jag missar ju hela brasan, men det brukar ju se ganska lika ut varje år, så det spelar väl inte så stor roll...
Imorgon ska jag nog antingen dra in till stan och promenera, eller så ska jag sitta hemma med basen min och kanske gitarren lite grann. Det skulle ju i och för sig kanske regna på torsdag så då är det väl smartast att stanna hemma. Hoppas regnet kommer lite tidigare, så kanske ungarna håller sig lite lugna och försöker inte råna oss när vi stänger. Nu måste jag nog ta och fixa till naglarna lite grann. Jag har kvar en korallfärgad rand längst ned. Inte särskilt snyggt direkt.

Oj vad mycket vitsippor vi har här.

Jag var ute på promenad igår och såg hur otroligt mycket vitsippor som växer här i backarna. Ser ju ut som jag bor vid KTH. 
image68 Supersuddig, I know, men det är svårt att få bra skärpa och samtidigt få med mig i bilden i vår hall. Ska försöka hitta en ny teknik. Imorrn blir det jobb, men om det är nåt funkar sms bra. (Kanske nåt litet äventyr på torsdag?)

Blääää och ush för huvudvärk

Ush. Det gör så ont. Och det är sån där satt man mår illa av det. Jag ska nog ta en ibumetin innan det blir värre. Sen ska jag sätta mig med lite noter innan Kevin kommer över. Han är så dum han tar hela tiden min bas ifrån mig. Elak jävel man har till pojkvän.

O vips så förvandlades hon till en MODEBLOGG!

Jo, jag har könsbestämt min blogg och det är en hon. Traktorer, femhjulingar, häcksaxar och bloggar bär kvinnonamn, sportbilar är manliga (de är små och snabba) och det mesta i köket är könlöst (även om min vän Jessica anser att det mesta kan kallas för "han". Efter omröstning (tveksamt) bestämdes det i förra veckan att denna vecka ska vara modevecka (dagens outfit, typ) så jag får väl inte göra annat än att foga mig efter de andras beslut. I tisdags gick vi på skiva med hero-tema, bilder finns att tillstå på Jessicas blogg. (Mina är mest skrattbilder från tåget, och då har vi jackor på oss, så man ser inte våra fina kostymer).
Här är i alla fall dagens outfit. Jag ska vara hemma och spela bas hela dagen så jag behöver inte vara så mycket finare... Jag kanske drar på mig nått linne och en lite tunnare tröja om ett tagimage51benvärmare, tights, Tshirt och tjocka myströjan. Kan man bli mer fjällstuga anno '83? Skönt som tusan är det i alla fall.

Kanske min sexiga outfit blev lite inspirerad av den mysiga skivan med 80-talstema som jag och Daisy besökte igår. Riktigt bra drag faktiskt. Om blue moon bar hade lite lägre åldersgräns så även vi under 27(!) fick komma in skulle jag fan gå dit minst en gång i veckan. Sååå fint och mysigt och bartenders som faktiskt bryr sig om att muddla drinkar som ska muddlas istället för att bara köra dem i en shaker... Så här kul hade vi i alla fall;
        Som synes hittade vi Anne på skivan (även Mickis och Lollo). Anne i sin tur hade hittat en snajsig strasskavaj (som tagen ur Dynastin) som hon enligt egen utsago svettades ymnigt i.
I lördags drog ju Mimmi,Jessica, jag och Jonas till Huset. Där återfann vi Petter, Unni och Sandra. Lite bilder därifrån kan man ju också tänkas hitta;     .
Nu sitter jag här och lyssnar på Zeppelin, dricker mellanmjölk och knaprar på lite chips. Perfekt bakissyssla. Jag är inte riktigt bakis, men pinsamt trött efter att efter två utekvällar trots allt endast intagit tre flaskor cider och smirnof ice (ingen heinecken eller cosmo så långt ögat kan nå, ovanligt). Man börjar ju känna sig gammal.
Det är ju inte lite svårt att bestämma vilka zeppelin man ska lägga på mobilen. Alla är ju klassiker. Lyxproblem.

Trött och sur över lite onödigheter

Varför ska alla få lön samtidigt? Det är ju jättedumt! Då ska ju alla gå och shoppa samtidigt! Och strax innan löning är ju alla panka samtidigt! Tänk vad praktiskt det vore om man delade upp löningsdagarna över hela månaden, exempelvis baserat på yrkesgrupp, så alla ekonomer får sin lön samma dag, alla mekaniker en annan, alla lärare en tredje osv osv. Fatta hur mycket jämnare allt skulle vara för de som jobbar exempelvis i butik. Det är ju helt galet under lönehelgerna och sen jättesegt efter den femtonde ungefär. För att inte tala om klubblivet. Helgen innan löning är det ju assegt som det är nu och efter löning är det äckligt knökfullt, men om alla fick sin lön vid olika tider i månaden så skulle det ju alltid vara bra drag! Och när man är pank strax innan sin egen lön kommer in, så kan man ju låna av någon som fick sin lön senare! Å gud vad jag är smart! Vote Emma for president!

Veckans lista

Bästa böcker jag har läst

Bubblare: Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams, om jag hade läst den skulle den förmodligen vara med, men jag har ännu inte kommit mig för. Hemsöborna av August Strindberg, kvalificerar inte som en bok (allt under 200 sidor är ett häfte med pärmar), men uppfyller kravet om svårförstålighet. Tracy's hämnd (If tomorrow comes) av Sydney Sheldon, jag älskade TV-serien och läste boken två ganger, funderar på att läsa den igen i sommar. The undomestic godess av Sophie Kinsella, Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö av Håkan Nesser och I solgudens öga av Carol Thurston, allmänt bra böcker


10. Candide av François Voltaire - Jag blev så kär i den att jag tvingade min mamma att läsa den. Tack Marina!


9. Rosens namn, av Umberto Eco - Jag har en viss förkärlek till böcker där man måste antingen

a) slå i ett register för att få ordförklaringar eller översättningar på fraser

b) kolla på en karta för att hänga med (denna återfinns gärna i bokomslaget eller på insidan av bokpärmen)

c) inte förstår vissa delar eftersom de inte finns översatta

eller d) all of the above


8.  Long John Silver av Björn Larsson - Bästa piratboken någonsin. Jag tror jag läste den i sjuan eller åttan, och jag citerar den fortfarande! (alla som hört mig tala om kölhalning, det här är den boken)


7.  Grottbjörnens folk och Hästarnas dal av Jean m. Auel - Tvåan är smått sexfixerad (trean ska tydligen vara ännu värre), men de är jäkligt bra faktiskt. Tunga att bära runt på dock.


6.  Vårmåne av Bette Bao Lord - Tar en evighet att läsa, innehåller incest och har en osammanhängande uppföljare, men ändå jäkligt bra om Kinas utveckling under 90 år.


5.  Tjuvarnas marknad av Jan Guillou - Jag har aldrig garvat så rått som när jag läste den här. Svartmålar alla brats.


4.  The devil weares Prada av Lauren Weisberger - Grym! Vem vill inte ut och shoppa efter den här? Tyvärr är den skriven under 90-talet, så man får bortse från en och annan magtröja i angora...


3.  Snabba cash av Jens Lapidus - svartmålar ännu mer alla brats, och alla juggar, motorcykelknuttar och alla kåkfarare. Vid ett par tillfällen åker Jorge igenom Åkersberga, bara en sån sak.


2.  Chocolat av Joanne Harris - Ska läsas snabbt, precis så som en fransman skulle läsa upp den.I filmversionen var förövrigt Johnny Depp hur snygg som helst, hur lärde han sig att äta choklad så sexigt?


1.  Jag, Robot (I, Robot) av Isaac Asimov - BÄST! Vi får se när jag läst Liftarens guide, men hittills den absolut bästa sci-fi-boken som skrivits!
image49


I stan med Mimmi o Jessica

Igår låg vi bl.a. och solade i humlan i en timme. Jättemysigt. Sen gick vi runt lite, åt äcklig falafel, hittade inte min plånbok hos SL och åt glass som smälte.. Men det var mysigt i alla fall.
Jag lyckades inte ta en enda bild (dåligt av mig) så jag kan inte visa
Sen ska jag försöka lägga upp bilder från i tisdags ikväll. Jag har aldrig sett så många superhjältehänder... (På mig...   :(    )
Ush
Oj vad jag har det bråttom.. sen ska jag göra listan ikväll. Hörs då!

Dagens slutsats

God mat och mysig fika är varken god eller mysig om man är kissnödig

Hur många kommunister ska vi ha i kakan?

Så kan det gå när man talar om Wernher von Braun och bakar sockerkaka samtidigt...
Under en och samma livstid jobbade herren både för nazister, kapitalister och kommunister (jag tror hans bomber trillade ner på nästan samtliga grupper också) " 'Once ze rockets are up, who carez where tzhey chome down? That's not my departement', says Wernher von Braun". Ja han var med i spexet vi såg igår. Mycket roligt var det. Rysar och tyskar och amerikaner och transvestiter. Och så en och annan kazakstanier iförd limegrön stringbaddräkt för män... Mums

USH!

Dumma jävla panna att dö! (Värmepannan alltså) Dumma jävla reparatörer att inte pallra sig hit och fixa den! Man kan ju inte göra någonting! (inte ens diska!) BLÄBLÄBLÄBLÄ Förövrigt blöder jag på underläppen. Det smakar som om jag nyss haft ett gäng 50-öringar i munnen. Mums koppar....

15-åringar är lite grann som hundvalpar

Kollade runt lite bland bloggarna på http://www.blogg.se/ och hittade en modeblogg av en dam som heter alicia... Den verkade smått osammanhängande och lite naiv, men det var ingete jag lade större vikt vid. Sedan såg jag ett inlägg där hon skrev om ett tyg som hon tänkte sy en kjol av. Tyget hade hon fått av sin SYSLÖJDSLÄRARE. När jag kollade närmare på alicias profil förstod jag plötsligt varför hon var naiv. Bruden är 15 bast! Och här har jag tyckt att blondinbellas blogg är larvig, vem fan tar moderåd från en femtonåring? Grejen med femtonåringar är att de tror att de kan allt själva och vet allt om världen och hur den fungerar, att de kan svara på alla etiska dilemman (även om det svåraste dilemma de hittills ställts inför är om de ska använda mammas eller pappas sprit för att blanda sin häxa), de är ett typexempel för hybris. Ständigt tror de att de "kan själv" (jag kan också med cando), och vet själva vad som är bäst. Påminner det inte lite om hundvalpar? Precis när de börjar bli lite äldre. De rymmer iväg ibland, är trotsiga när matte vill att de ska göra något. Tycker sig vara lite för vuxen för alla mattes och husses förslag, men i slutändan sitter ändå fido där och tuggar på ett par joggingskor. Lite samma sak med femtonåringar (just femton, sällan fjorton eller sexton) som tycker och tänker så jävla mycket, men i själva verket är allt det de säger det samma som vad deras föräldrar säger eller raka motsatsen. Inte för att det är vad man själv tycker, utan för att det är vad man tror att man själv tycker. I själva verket är det hela bara en balansgång mellan att göra sina föräldrar till lags coh revoltera emot samma föräldrar. När inte föräldrarna har så mycket att tycka om ett ämne, vänder man sig istället till en kändis och tycker precis som denna, eller hittar en kändis att riktigt hata som man sedan skriver elaka kommentarer om på msn:s nöjessidor. real classy... Tro mig, jag vet. Jag har också varit femton.
Joggingskor är förövrigt inte så goda att tugga på.

Host och snörvel

Ja, här sitter jag själv hemma och hostar, nyser och snörvlar. Skulle egentligen jobba idag, men personligen tycker jag att det är jävligt otrevligt när kassörskor sitter och snörvlar, så då vill inte jag göra så. Dessutom är det ofräsht och jkag vill ju inte riskera att smitta alla andra. På ica är det väldigt mycket "suck-it-up"-attityd, vilket jag tycker är jättedåligt för jag vill då fan inte att personalen ska nysa på mina varor innan jag köper dem. Ha! vi skulle kunna starta en nyshörna (istället för myshörna), dit får alla gå in med sina varor så vi får nysa på dem innan man går till kassan. Det skulle nog bli en jättesuccée (inte)
Hittade världens bästa klädsajt som man kan beställa hem ifrån. www.forever21.com Hur billiga klänningar och kläder som helst! Det blir ju ännu billigare nu när dollarn sjunkit. (fast nu sjunker ju svenska kronan också, så snart kanske det inte är så billigt längre) Frågan är bara hur mycket man måste betala extra i shipping och så... det lär ju bli en del eftersom det måste skickas från USA, för att inte tala om avgiften för att skicka tillbaka om kläderna inte passar...
Den här kostar bara 200 kr Och den här kostar bara 115 kr!
dessutom har de linnen och T-shirts från ca 35 spänn och legging för 26(!) kr. Galet billigt. Mojmoj... Ush för att jag är så praktisk och kom på det där med shippingkostnaderna. Annars hade jag redan beställt typ tio klännigar, fem shorts, 20 bastoppar, 10 sommartoppar, två par skor och ca 50 halsband och örhängen... Kanske några par trosor också. Nån som hänger med till NY för lite shopping nu när dollarn fortfarande ligger nere? (För Jessicas skull kan vi kolla på några muséer också, hon har ju tydligen blivit så förtjust i sånt)
Någon som förresten vill ta en liten tripp in till stan/täby imorrn? (Jag hoppas att jag mår bättre då). Jag är suuuuperfikasugen! Ring mig (jag gör inget så jag lär svara)

Veckans lista

Yrken jag vill jobba med
Bubblare: Personal shopper (helt otroligt att jag glömde den) - En JÄTTESTOR NACKDEL, man får ju inte behålla några av kläderna själv! Man ägnar hela dagarna åt att köpa jättefina saker och sen ska någon annan ha dem. Det är ju nästan lite värdelöst.

10. Musikskribent - Kom igen! Behövs en förklaring? Man får betalt för att lyssna på musik och gå på konserter, låter inte det som ett skitkul jobb?

9. Skådespelare - De verkar ha så jävla mycket kul på jobbet. Kolla på bloopers på youtube

8. Kameraman eller annnan person som jobbar på inspelningsplatserna - De verkar få se så jävla mycket kul på jobbet (se ovan) men slipper det där jobbiga med att ha människor som förstör deras privatliv

7. Författare - Ville jag verkligen bli när jag var liten, men nu har jag insett att det skulle kunna bli lite svårt eftersom jag får skrivkramp efter ett kapitel, men aldrig lyckas lära mig att avsluta snabbt, så noveller funkar inte heller så bra.

6. Studiotekniker,ljudtekniker - Man får träffa mycket intressanta människor, och hålla på med musik hela dagarna, say no more.

5. Inredningsarkitekt - wiiii shoppa! Verkar som ett jättemysigt jobb, enda nackdelen är att efter att man inrett klart måste man ge alltihop till beställaren (inte så konstigt egentligen, eftersom de ju faktiskt har betalat för hela kalaset).
image37 image38

4. Studiomusiker,husbandsmusiker - OK, man får inte spela musik man gjort själv, men man får spela musik hela dagarna, och det kan ju aldrig vara helt fel.

3. Arkitekt - Gud så spännande det verkar! Ojojoj

2. Samhällsplanerare, fysisk planerare - Samhällskunskap, geografi, arkitektur och teknik. Sammansmält till ett yrke! Smart värre!

1. Musiker. Stage + me =  Ja, jag är scenkåt (citat av Simon Lilja)

Min lunch

Var huuuur god som helst!
wokade grönsaker och räkor med quinoa och lime/chili-dipp
Tog bara 20 minuter! (går fortare om man gör couscous istället för quinoa, vilket jag från början hade tänkt, men det fanns ingen couscous hemma...) Lime/chili-dippen är dessutom hur god som helst till chips också (särskilt nachochips). Det är bara crème fraiche, pressad lime, sweet and sour chilisås och lite koriander. mums!
image36

Vad har hänt med Lollo?

image34Lollo har fått ett nallebjörnshuvud! Hahaha, nej nog kan man ana Lollos huvud därunder. (Nallen har inte övertagit henne helt än! Kämpa Lollo! Kämpa! Du klarar att stå emot nallen!)image35 Dessa bilder togs när jag o Mimmi druckit öl och gått i extrem kyla, och därför har all ursäkt i världen att bete oss märkligt. vad Lollo hade för ursäkt för sitt beteende vet jag däremot inte


Jag hör hemma på 1800-talet

Det fick jag reda på via facebook. Något sånt här kanske jag ska börja se ut:
image29 Mmmm.. Det vore allt en syn va? Nästa gång jag köper cykel ska det nog bli en sån här;
image30

Intolerable cruelty

Såg den filmen igår. Med Catherine Zeta Jones och George Clooney i huvudrollerna förväntade jag mig (dumt nog) en viss standard på filmen. Shit. Jag satt mest och fnissade åt att båda stjärnors agenter resp. managers måste fått sparken efter den där dundermissen. "Europeisk-fjollig-piccolo-från-ett-land-som-är-så-litet-att-ingen-hört-talas-om-det"-skämt är inte så roliga. Man skrattar en halv sekund, sedan sätter man i halsen när man långsamt inser att detta är en av filmens komiska höjdpunnkter.
Gick på morgonen in en stund på bloggkommentatorernas blogg och rekomenderar alla att läsa inlägget "blogg.se kan läggas ner", med tillhörande länkar. Ganska intressant. Rena sandlådan om du frågar mig. Man får väl helt enkelt börja spara sina inlägg på datorn om man inte vill riskera att de ska försvinna helt.

Veckans lista

Ok, jag missade den första (där jag bestämde ämnet.. märkligt) och den andra (bara märkligt)
Saker jag gillar att göra

10. att skriva på datorer eftersom jag tycker så mycket om judet av tangenterna... ( jag är lite skum jag vet)

9. Läsa. Jag gillar att läsa. Men inte när det är sorgligt och man börjar gråta... det känns bara så jävla patetiskt

8. Shoppa Wiiii! När man går runt med sina påsar (buhuu när man räknar ut hur mycket pengar man spenderat)

7. Kolla på film (gärna med ett gäng kompisar)

6. Sy och lappa kläder när de fått små hål. Man känner sig sä jävla duktig efteråt.

5. Åka gocart. Shit vad jag lackade ur när de tog bort gocarts från Gröna lund. Ska kolla om de tagit tillbaka det nu när de skulle göra om lite inför sommaren.

4. Laga mat

3. Spela gitarr

2. Spela bas

1. Sjunga

Sveriges största mansgris

Ush jag klarar inte av att se på talang 2008. Orkar inte med präktiga små skitungar som sjunger som vuxna (tror starkt att det kan skda stämbanden), orkar inte med alla puckon som suger som bara vill synas i tv, orkar fram för allt inte med den äckliga karlssloken Bert Karlsson. image27
Jag kan nästan känna svettlukten genom tvn och jag kan känna hur han spottar på varje t, p, och s.  Ush för den karln. Ush. Jag skulle nog må fysiskt illa av att vara i samma rum som en sån som han. Och den mänskan har mage att påpeka om andras vikt! Har han sett sig själv i spegeln? Han ser ju ut som en enorm (äcklig) semla! Inte konstigt med tanke på hur många han proppar i sig (minst en om dagen enligt honom själv).
Har jobbat två dagar den här veckan. Resten av tiden har jag suttit som en galning med arkitektprovet. Det är faktiskt ganska kul, om än stressande.. Har fått roliga telefonsamtal senaste dagarna
1. Chefen
2. Jobbkompis som jag byter tid med
3. Pappas läkare
4. Min optiker
Hmmm... Borde kolla upp om vännerna fortfarande lever... Valbuken vill väl ha tillbaka sin mössa, och jag vill ha pengar att ge till Elina. Jag hoppas Ondskan o Bob hade det kul på muséet idag, vilket var ni på? det får vi göra nån annan gång, när jag kan hänga med. Lät ju himlans skojs.

Världens bästa låt i världens bästa tecknade serie

Superlativen haglar på min blogg, men den här ÄR den bästa (enligt mig)
Ur Asterix & Obelix och Cleopatra när de två elakingarna ska förgifta Cleopatra
Le pudding a l'arsenic , Pudding med arsenik - mums!
Är de inte bäst?image24
Näst högst på listan ligger ju Lucky Lukeimage25


Världens sämsta blogg

Ja, den står jag för. I alla fall sämst uppdaterade. Jag känner mig riktigt usel *skäms*image22 Det var roligt att gå ut igår, synd bara att vi åkte hem så nedrans tidigt. Kom igen det är ju vid ett draget kommer igång!!! Whatever. det var ju lite kul i alla fall.
Jag har ju skrivit att jag ska skriva om de få tillfällen jag jobbar, så jag antar att jag ska skriva om att jag jobbade två dagar i veckan på ica (ons, tors) då den underbara kondomincidenten inträffade. Sen har jag jobbat på mitt nine-to-five jobb lite också, vilket faktiskt är den största anledningen till att jag inte skrivit här...

Igår hände det ju lite "roliga" grejer också efter att vi lämnat Daisy o Mimmi i centrum. Någonstans i maggan klev ett gäng 15-18-åringar på bussen och förde en hel del oväsen bak i bussen. Strax innan skånsta började grabbarna i gänget bråka med (enligt tjejjerna) några skåningar. Först skrek de lite, sen slogs de lite (här slog bussföraren på larmet) Sen kom en planka in i bussen och vevades runt. Plötsligt flög alla ut ur bussen och plankan var vapnet för kvällen. Efter massor av (i falsett) "Neeeeeeeej Sebbe! Sluuuuuuta bråååååka!" och "OOOOO Neeeeej! Kommer poliiiiisen? Hjäääälp!" kom till slut polisen dit (detta var alltså ca en halvtimme senare.....) men då hade ju så klart tjejjerna berättat för killarna som kommit tillbaka att polisen var på g, så de hade ju stuckit... En natt i häkte e ju precis vad de jävla skitungarna behöver!
Varför vi blev kvar där var ju såklart för att om en bussförare slagit på larmet får han ju givetvis inte köra därifrån förrän polisen kommit (det kunde ju varit så att föraren blivit hotad och bussen kapad), vilket var väldigt svårt för de små falsettalande damerna. gud vilka idioter! Jag säger det en gång till: Aldrig i livet att jag vill bo kvar här längre än nödvändigt och ALDRIG att jag tänker ha barn här! Vid närmare övervägande kanske man inte ska skaffa barn överhuvud taget. Risken att de blir idioter och huliganer är ju tydligen helt klart överhängande. Nä fy fan!

Förövrigt måste jag säga att körslaget är ju lite av ett misslyckande. Hälften av körerna sjunger ju falskt! Men det är ju ingen som lyssnar på mig när jag talar om musik. Vad fan vet jag, jag har ju bara hållt på med skiten halva mitt medvetna liv... För om en kille sjunger halvokej (inget magstöd så långt örat kan nå) och plinkar tre-fyra nybörjarackord på en ackustisk gura, han är ju skitbra och ska ha kontrakt direkt! En tjej som sliter skiten ur sig och gör allt tusen gånger bättre betyder ju ändå ingenting om hon inte a) visar brösten b) är överdrivet snygg (OBS! Den här tjejen kan fortfarande vara riktigt jäkla bra, kolla bara Shakira!), eller c) känner någon redan känd (typ Kate Moss eller en senator). Ush. Vad fan började jag ju hålla på med musik från början? Det suger ju alltihop i alla fall. alla som håller på med musik är IDIOTER! de som lyssnar på musik är ännu STÖRRE IDIOTER! Alla är idioter! Jag ska fanimig bli eremit!image23

RSS 2.0