Varning: Royal Garden

120 kr i dörren, ok. 20 kr till i garderoben, fine. Ingen plats för väskor när klockan inte ens är tolv, inte ok. Bredvid garderoben finner du en sönderhoppad soffa, varför denna inte tagits bort förstår jag inte (varför den tillåtits att hoppas sönder är väl den egentliga frågan). Väl inne på toaletten finner du fler flaskor än på ett systembolag, vinflaskor och vodkaflaskor (gissningsvis medhavda och druckna i smyg på toaletten, mycket olagligt i Sverige och giltigt skäl för undantaget serveringstillstånd), div. ölflaskor och halvtömda vinglas som inte lyckas städas bort under hela kvällen. Redan vid ankomsten upptäcker jag en överfylld papperskorg vid handfaten. Högen av använda pappershanddukar  (högarna som växt ihop) växer till löjlig storlek under kvällens lopp och inte heller den lyckas städas undan. På dansgolvet dansar överförfriskade ungdomar (18-22 år) med snart tömda ölglas i händerna, ej tömda i sin egen mun, nej, på någon annans rygg (tips, dansa och drick separat, inte ens den med otrolig simultanförmåga klarar av detta när man ständigt blir runtknuffad på ett minimalt dansgolv). En och annan 30-årig  smygbög (vältränad, snygg där det bara finns två anledningar till att han är singel; outkommen bög eller jävligt kräsen) stuffade runt på sidan av dansgolvet, fullt nykter och noggrann att inte beblanda sig med det mindre organiserade jyttret av glaskross-, ölskum- och svettäckta ungdomar. 

Vill man vara "fiiina" får man se till att vara det också. Royal Garden vill så mycket men faller på dålig organisation och rutiner. Under kvällens lopp städades aldrig toaletter eller sopades glaskross bort från dansgolvet som i övrigt var på tok för litet. Varför dörrvakterna muckade gräl med gästerna blev jag heller aldrig klok på. För 140 kr i dörren fick man inte vad man betalade för, skärpning!


Trots detta hade jag en trevlig kväll, men det var tack vare det goda sällskapet. Tyvärr fick kvällen ett litet snöpligt slut när jag och Annelie missade vår buss och Emma sprang runt i tunnelbanan och fick ta en ännu senare buss, men man kan väl inte få allt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0