Lämna vår Astrid ifred!

Igårdagens Metro kunde vi läsa om hur Sverigedemokraterna säljer Astrid Lindgrens böcker på internet, och hur Astrids barn försöker protestera mot det här. Sverigedemokraterna själva säger att även om Astrid inte kan föra sin talan, så tror de att hon hade uppskattat dem som försäljare.
-Fy fan! säger jag! Astrid Lindgren var stolt över Sverige och beskrev det fantastiskt i sina böcker, men jag tror då rakt inte att hon skulle röstat på Sverigedemokraterna idag om hon levat eller velat bli associerad med dem och deras politik. Jag blir så sur på sånt här. Jävla rasister, nationalister och Sverigedemokrater som alltid ska komma och ta ifrån oss våra finaste saker och smutsa ner dem med sina odemokratiska åsikter. Först tog de vår vackra flagga, sen vår fantastiska nationalsång, sedan våran rätt till stolthet som svenskar. Astrid är allt vi har kvar, ta inte henne ifrån oss! Nu förtiden kan man ju inte ens hissa flaggan på Gustav Adolfs dag utan att kallas för rasist. Snart kan man väl inte ens ge en Astrid Lindgren bok till sitt kusinbarn utan att någon tror att man för den skull vill skicka tillbaka alla invandrare till "sina länder".
Det här är landet tillhör oss alla och det gör Astrids berättelser också. De ska inte behöva befläckas av främlingsfientlighet.

Kommentarer
Postat av: Em

usch jag läste också det där. verkligen hemskt. jo tjena att Astrid hade velat att de hade sålt hennes böcker och att hon hade samma åsikter som de, som någon korkad partimedlem hade uttalat sig. Hon stod väl för raka motsatsen snarare? Fattar inte hur de kan få hålla på sådär.

2009-06-13 @ 18:42:20
URL: http://emmawernersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0