Tänka först, tala sen?

Vi alla minns nog rapparen Ken som uppmuntrade oss att våldta prinsessan Madeilene och efter det inte spelades på radio längre... Efter händelsen polisanmäldes han för förtal och uppvigling. Detta är ett utdrag ur förhöret med rapparen, efter att han sjungit "Spräng regeringen" acapella. En polis läser upp rader ur sagda text och ber Ken förklara. (Metafor är visst Kens favoritord...)

Polis: "Ta upp era händer och fram med svärden."
Ken: En metafor bara rakt igenom. Det är mera, liksom (ohörbart) här refererar till gamla riddare, från, liksom... från 1500-talet, typ.
Polis: Mm.
Ken: Och det är mer, liksom, en liksom, en metafor om att... varför (ohörbart) ska kungahuset ha alla dom här pengarna... ska dom... liksom, ska dom... existera med allt dom gör... vad är det dom gör... dom åker ut och skakar hand för Sverige... drottning Silvia åker runt och skakar hand för Sverige och hon är halvsvensk precis som mig. Jag skulle lika gärna också kunna ta på mig ett par... en kostym... åka runt och säga "hej hej" från Sverige.
Polis: Men om vi... vi inte... vi backar lite och bara tar det här med svärden... du menar alltså inte... du menar någon form av oblodig... uppr... uppror, eller?
Ken: Nej, nej, nej, nej, nej, utan jag menar bara en metafor, liksom, "tänk till". /.../ Att ska dom verkligen ha... är inte det där... är det inte våra grejer dom sitter på. Är det inte dina och mina, som skattebetalare... Är det inte våra pengar dom sitter och ruvar på?
Polis: "Sen drar vi till slottet och våldtar Madelaine."
Ken: Det hör i... det hör ihop i samma metafor. Det är exakt samma förklaring. De... den... dom båda linjerna hör ihop.  "Sen drar vi till slottet", "Ta upp era händer. Fram med svärden. Sen drar vi till slottet." Och det rakt av...
Polis: Och den sista...
Ken: "Och våldtar Madeleine."
Polis: Ja...
Ken: Det är liksom (ohörbart).
Polis: Vad menar du när du säger det?
Ken: (Ohörbart) Det är en väldigt grov metafor. Det är en metafor...
Polis: Fortfarande en metafor, alltså?
Ken: Ja, det är att man... att man... nu tar vi... nu tar vi bort dom, liksom. Nu kör vi över dom på alla sätt man kan köra över dom... så precis som dom har kört över oss.
Polis: Mm (ohörbart) du anser dig överkörd alltså?
Ken: Alltså inte bokstavligen menade (ohörbart) att hela Sverige ska gå och våldta Madeleine för det skulle bli ganska jobbigt.
Polis: Ja... det kan man väl lindrigt sagt säga.

Hmmm... Jo det blir nog lite jobbigt, om inte annat så för Madeleine. Ken är en rolig prick han...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0